Kampparit kuittasivat Bandyliigan pronssia, tänään vuorossa loppuottelu

Kaksi hyvää jääpalloa pelaavaa joukkuetta kohtasi Bandyliigan pronssittelussa Mikkelin Hänskissä. Kotijoukkue Kampparit oli tehokas loppuun asti ja vei SM-pronssimitalit lukemin 10-5 (6-4).

Kampparit olivat paremmin hereillä pronssiottelussa saaden heti avausminuutilla vapaalyönnin, jonka jälkitilanteesta Iisakki Kaivola teki pronssiottelun ensimmäisen maalin. Akilles oli ottelun alussa vahva erikoistilanteissa ja osuikin kulmalyönneistä kolmasti ensimmäiseen 25 minuuttiin Raoul Karlqvistin onnistuessa kahdesti ja Juuso Johanssonin kertaalleen. Kampparien Eetu Karhunen onnistui niin ikään maalinteossa, eikä Akilles päässyt karkaamaan. Akilles oli ottelun alun hyökkäyspäässä silti selkeästi vaarallisempi ja siirtyi reilun puolen tunnin pelin jälkeen kahden maalin johtoon Andreas Flinckin kaukolaukauksella.

Kuva: Pekka Huovila

Kamppareilla oli suuria vaikeuksia murtaa Akilleen puolustusta. Lopulta Ilia Sokolov kävi hakemassa pallon kopalta ja pääsi hyvällä vauhdilla Akilleen puolustuksen läpi pedaten Santeri Laitiselle varman maalipaikan kavennukseen. Tämä kavennus herätti Kampparit, jonka jälkeen mikkeliläiset vyöryivät etenkin pallonriistojen jälkeen todella nopein ja vaarallisin hyökkäyksin Akilleen maalille päästen lopulta kahden maalin johdossa tauolle.

Toiselle jaksolle Kampparit tuli puolustamaan johtoaan ja jaksoi sitä tehdä hyvällä menestyksellä ensimmäiset 20 minuuttia toisesta jaksosta, ennen kuin vihdoin Akilles vihdoin onnistui. Rolf Larsson teki vahvan työn tuoden pallon hyökkäysalueelle ja lopulta Flinck pääsi viimeistelemään illan toisen maalinsa.

Kampparien vastaus tuli heti seuraavassa hyökkäyksessä. Kalle Lempinen hankki rangaistuslyönnin, jonka Santeri Laitinen kävi lyömässä maaliin. Tästä Akilles ei enää toipunut. Kampparit väläytteli nopeuttaan ja vastahyökkäyspelaamistaan karaten Akilleen tavoittamattomiin. Kampparit nappasivat pronssia lopulta loppulukemin 10-5.

Akilles oli kuskin paikalla ensimmäiset puoli tuntia. Kamppareilta löytyi lopulta kuitenkin enemmän kärsivällisyyttä ja kurinalaisuutta puolustamiseen. Akilles ei löytänyt vastalääkkeitä Kampparien nopeille vastahyökkäyksille. Santeri Laitinen johti Kampparien hyökkäystä neljällä maalillaan, Eetu Karhusen osuttua kolmasti.

Bandyliigan loppuottelu Veiterä (Lappeenranta) – JPS (Jyväskylä) pelataan tänään Lappeenrannassa kello 15 alkaen. Ottelu lähetetään suorana Yle Areenasta https://areena.yle.fi/1-50083549 ja koostelähetys kello 19 TV2:lla.