Kalle Rovanperälle paikka WRC-luokasta! Toyota vahvisti tulevan kauden kuljettajansa

Japanilaistalli Toyota tiedotti keskiviikkona, että tallin puikoissa ajavat kilpaa ensi kaudella Sebastien Ogier, Elfyn Evans sekä Kalle Rovanperä. Ogierin sopimus on yksivuotinen, Evans ja Rovanperä ovat tehneet kaksivuotiset sopimukset.

Koko japanilastallin kuskipaletti uudistui, sillä vielä päättyneellä kaudella Toyotan riveissä ajoivat tuore maailmanmestari Ott Tänak sekä Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke.

Embed from Getty Images

Sebastien Ogier liittyy Tommi Mäkisen johtaman Toyotan alaisuuteen Citroenilta, joka ilmoitti juuri viime viikolla vetäytyvänsä rallin MM-sarjasta.

Lähteiden mukaan Ogier halusi myös itse vaihtaa maisemaa, sillä mies ei ollu tyytyväinen tilanteeseensa Citroenilla. Tuleva kausi Toyotalla tulee jäämään Ogierin viimeiseksi WRC-luokassa.

– Me keskustelimme (Tommi Mäkisen kanssa) siirrosta jo vuoden 2016 lopussa, mutta emme saanet sitä silloin toteutumaan. Nyt olen todella innoissani, kun saan aloittaa Toyotan kaltaisessa ikonisessa tallissa.

Superlahjakkuus Kalle Rovanperä, 19, pääsee debytoimaan rallin MM-sarjan pääluokassa kuusinkertaisen maailmanmestarin Ogierin vierellä. Rovanperä voitti viime kaudella vakuuttavasti WRC2 Pro -luokan mestaruuden Skodalla.

– On aina ollut selvää, että Kallessa on jotain spesiaalia. Hänellä on paljon opittavaa vielä, mutta uskon että hän on valmis tähän seuraavaan askeleeseen, vakuuttaa tallipäällikkö Tommi Mäkinen.

Rovanperästä tulee sopimuksen myötä kaikkien aikojen nuorin tehdaskuljettaja rallin MM-sarjassa.

Embed from Getty Images

Kuskikolmikon täydentää 30-vuotias Elfyn Evans, joka on ajanut edellisvuodet M-Sportin väreissä. Walesilainen on saalistanut uransa aikana yhdeksän palkintosijaa.

– Olemme nähneet, että Evansilla on vauhtia voittaa lähes minkälaisissa olosuhteissa tahansa. Hän osaa olla myös erittäin älykäs oikeissa paikoissa, kehuu Mäkinen.

Toyotan kuljettajaratkaisut tarkoittavat sitä, että 34-vuotias Latvala jää ensi kaudeksi ilman tehdassopimusta. Myös Meeke ja Hyundailla ajanut Andreas Mikkelsen ovat vielä ilman tallipaikkaa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.