Kakariston erikoiskoe koitui Toyota-kuskin kohtaloksi – Lappi pyyhältää rallissa toisena: “Kovempaakin voisi mennä vielä”

Ott Tänak pyyhältää Jyväskylän MM-rallin kärkipaikalla, kun lauantain rallipäivää on jäljellä kolmen pätkän verran. Virolainen on kirinyt 12,4 sekunnin kaulan takana tulevaan Esapekka Lappiin nähden.

Embed from Getty Images

Tänak lähti päivään neljänneltä sijalta, mutta nappasi ykköstilan heti aamun avauserikoiskokeen jälkeen. Toyota piti kolmoisjohdostaan kiinni aina Kakariston pätkälle saakka, jossa Jari-Matti Latvalan ja Kris Meeken rengasrikot aiheuttivat tallille ylimääräistä ohjelmaa.

Toyota-kaksikko osui Kakaristossa samaan ojan pohjalle pyörineeseen kiveen, joka ei katsojien mukaan ollut siellä vielä aamulla. Meeke joutui jättämään leikin kesken lauantain osalta jousituksen hajottua, mutta kokenut suomalainen selvisi säikähdyksellä.

Latvala onnistui kolhuista huolimatta ajamaan vielä yhden pohja-ajan ennen huoltotaukoa. Tallikaveri Ott Tänak sai kuitenkin kurottua eroa Latvalaan rengasrikon myötä.

– Täytyy vain keskittyä ja yrittää pitää Lappi takana. Vauhdin puolesta kaikki toimii, Latvala tiivisti.

Esapekka Lappi ei yltänyt aamun nopeilla erikoiskokeilla aivan Toyotan vauhtiin, mutta Pihlajakosken pätkällä pieksämäkeläinen tuli kovaa.

Lappi nappasi nimiinsä pohja-ajan ja nousi tuon ansiosta rallissa maamiehensä ohi toiseksi. Citroen-kuski tiedosti maalissa, että pätkä osui kohdilleen.

– Oli puhdas veto. Kovempaankin voisi mennä vielä, mutta ihan kiva Etelä-Helsingin miestäkin on välillä vetää pataan, viittasi Lappi päihitettyään virolaisen Tänakin.

Embed from Getty Images

Neljänneksi Jyväskylän sorateillä on noussut Sebastien Ogier, joka ei ole sairasteluiden takia ollut parhaassa vireessään ralliviikonloppuna. Craig Breen, joka ylsi perjantaina ajoittain aivan kärkivauhtiin, on valahtanut nyt kuudenneksi.

Kalle Rovanperä pitää puolestaan selvää johtoaan yllä WRC2Pro-luokassa. Luokkaavoittoon matkalla oleva suomalainen ei aio kuitenkaan himmata vauhtiaan:

– Hieno pätkä (Kakaristo). Tulin ihan huvikseen lujaa, murjaisi Rovanperä aamupäivällä.

Kokonaistilanne ennen Päijälä 2 -erikoiskoetta:

1. Ott Tänak, Toyota

2. Esapekka Lappi, Citroen

3. Jari-Matti Latvala, Toyota

4. Andreas Mikkelsen, Hyundai

5. Sebastien Ogier, Citroen

8. Teemu Suninen, Ford

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi.