Kaisa Mäkäräinen hyytyi loppua kohden Östersundissa

Kaisa Mäkäräinen aloitti 15 kilometrin matkan Östersundissa loistavasti. Suomalainen johti toisen ampumapaikan jälkeen mutta hän menetti huippusijoituksen kahdella viimeisellä ammuntapaikalla.

Embed from Getty Images

Ensimmäinen ampumapaikka meni nollille ja toiselta paikalta tuli yksi sakko. Kolmannelta ammuntapaikalta tuli kaksi sakkoa ja viimeiseltä ammuntapaikalta ohi meni yksi laukaus.

Mäkäräisen saldoksi tuli siis neljä sakkominuuttia.

Mäkäräinen oli kahden ammuntapaikan jälkeen yhdellä sakollaan kärkitaistelussa, mutta hän menetti pelin aivan huippusijoituksesta viimeistään viimeisellä ammuntapaikalla.

Loppusijoitus hänellä oli 13.

Voitto meni Ranskan Justyne Braisazille, joka otti kaksi sakkoa ensimmäiseltä paikalta, mutta ampui sen jälkeen nollat. Kisan ainoana nollat ampunut Ukrainan Julia Dzhima oli toinen 11 sekuntia voittajasta.

Julia Simon oli kisan kolmas 18 sekuntia voittoa juhlineesta maanaisesta.

Muista suomalaisista Mari Eder oli viidellä sakolla 54:s. Suvi Minkkinen oli neljällä sakkominuutilla sijalla 74. Jenny Fellman oli yhdeksällä sakolla 98:s.

Östersundissa jatketaan viikonloppuna viesteillä. Miehet kilpailevat lauantaina ja naiset sunnuntaina. Henkilökohtaiset startit jatkuvat viikon päästä perjantaina Itävallan Hochfilzenissä.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.