Juuse Sarokselle kauden ensimmäinen nollapeli – Aleksander Barkov loukkaantui

Änäri3 jääkiekko NHL

Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros pelasi NHL-kauden ensimmäisen nollapelinsä Detroit Red Wingsiä vastaan.

Saros piti maalinsa koskemattomana, kun Red Wings kaatui 2–0. Nollapeli oli hänelle uran 12:s.

Nashvillen Mikael Granlund puolestaan teki toisen joukkueensa maaleista. Suomalainen heilutti vastustajan verkkoa ensimmäisessä erässä. Hyvässä vireessä oleva Eeli Tolvanen sai maaliin syöttöpisteen.

Aleksander Barkov joutui sivuun Floridan kokoonpanosta hänen loukattuaan itseään alkulämmittelyssä. Kyse on alavartalovammasta ja Barkovin tilannetta tarkastellaan päivä kerrallaan. Itse ottelussa Florida hävisi Chicago Blackhawksille maalein 2-3.

Blackhawksin maalilla pelasi Kevin Lankinen. Hän torjui 33 laukausta torjuntaprosentin ollessa 94.3%.

New Jersey Devils otti vierasvoiton Philadelphia Flyersista maalein 4–3. New Jersey iski kaikki maalinsa jo ensimmäisessä kahdessa erässä, eikä kotijoukkue onnistunut pelastamaan tilannettaan kolmannen erän kavennuksista huolimatta.

Devilsin suomalaisvahvistus Janne Kuokkanen saalisti ottelun aikana komeasti kaksi syöttöpistettä. 17 minuuttia peliaikaa kerännyt suomalaishyökkääjä on tehnyt tällä kaudella jo pisteet 5+10=15.

Arizona Coyotes päihitti voittolaukauksilla Colorado Avalanchen lukemin 5-4. Mikko Rantanen teki Coloradolle yhden maalin ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Joonas Donskoi sen sijaan onnistui voittolaukauskilpailussa mutta se oli laiha lohtu Coloradolle, sillä Arizona onnistui kaikissa kolmessa yrityksessään.

Coyotesin Antti Raanta on myös laitettu pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle.

Suomalaishyökkääjä Roope Hintz onnistui maalinteossa, kun Dallas Stars hävisi kärkijoukkue Tampa Bay Lightningille maalein 1–2. Hintz vastasi ottelun avausmaalista, kun hän nosti Dallasin ylivoimalla 1–0 johtoon. Tampa Bay kiri lopulta tasoihin ja johtoon.

Muut suomalaiset jäivät vaille tehopisteitä. Dallasin luottopuolustaja Miro Heiskanen pelasi käsittämättömät 27 minuuttia.

NHL:n yön suomalaiset

Philadelphia–New Jersey 3–4
Chicago–Florida 3–2
Nashville–Detroit 2–0
Dallas–Tampa Bay 1–2
Arizona–Colorado 5-4