Scroll Top

Jukka-Pekka Vainionpäälle täyteen 1000 lyötyä miesten Superpesiksessä

Jukka-Pekka Vainionpäälle täyteen 1000 lyötyä miesten Superpesiksessä!

Seinäjoen JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpää on saavuttanut kautta aikain seitsemäntenä pelaajana miesten Superpesiksessä 1000 lyödyn juoksun rajapyykin. Juhlajuoksu oli ensimmäinen ykköspalkitun Vainionpään neljästä kotiutuksesta Sotkamossa, jossa kuitenkin Jymy piti pisteet kotonaan tuloksella 2-0 (4-2, 4-3).

1000 lyötyyn juoksuun ylsi ensimmäisenä Hyvinkään Tahkon Simo Eerikäinen kaudella 2009. Nyt Vainionpää rikkoi maagisen rajapyykin vain 30 vuoden iässä kautta aikain nuorimpana pelaajana ja pienimmällä ottelumäärällä, vain 314 ottelussa.

Vainionpää on lyönyt urallaan yhteensä 42+961=1003 tikkiä, mikä tarkoittaa keskimäärin noin 3,2 juoksua ottelua kohden. Se on tilaston kärkinoteeraus vähintään 100 lyödyn pelaajista.

Vaasan Mailan Junioreiden kasvatti palkittiin vuoden tulokkaana 2009. Vainionpää on nelinkertainen lyöjäkuningas, kolminkertainen vuoden jokeripelaaja ja kaksinkertainen tehopelaaja sekä pelaajien äänestämänä kultaisen mailan voittaja 2016. Miesten Itä-Länsi-edustuksia löytyy ansioluettelosta kahdeksan.

Uransa toistaiseksi ainoan SM-mitalin Vainionpää voitti Pattijoen Urheilijoissa Raahessa 2012, kun joukkue ylsi pronssille. Kolme ensimmäistä pääsarjakautta vierähtivät Nurmon Jymyssä ja parhaillaan on menossa kahdeksas peräkkäinen kausi JymyJusseissa. Vainionpää taistelee jälleen sekä lyöjä- että tehotilastojen voitoista lähimpinä uhkaajinaan niin ikään vaasalaislähtöiset Koskenkorvan Urheilijoiden Patrik Wahlsten ja Kouvolan Pallonlyöjien Jere Dahlström.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.