Scroll Top

ENCEn Counter-Strike-joukkue palaa kesätauolta – ensi viikolla käynnistyvä huipputurnaus heittää kovan haasteen suomalaisille

Suomalaisen ENCE-organisaation Counter-Strike-joukkue nähdään jälleen tositoimissa ensi viikolla, kun ESL Pro Leaguen 12. kausi pyörähtää käyntiin. Kovatasoinen liiga tarjoaa kuukauden verran maailmanluokan viihdettä, sillä koko Euroopan terävin kärki on mukana turnauksessa. 

Embed from Getty Images

ENCEn kesätauko alkoi kesä-heinäkuun vaihteessa, kun G2 tiputti suomalaiset cs_summit-turnauksen jatkosta. Tauon aikanakin ENCEn taustoilla kuitenkin tapahtui, sillä kuudennen miehen rooliin jäänyt Sami ”xseveN” Laasanen siirtyi HAVUn riveihin. Osapuolet tiedottivat tuolloin, että Laasanen tulee olemaan ENCEn mukana vielä tämän vuoden Major-turnauksissa, koska Elias ”Jamppi” Olkkosen VAC-pelikielto on edelleen voimassa. Majoreiden jälkeen ENCE jatkaa viiden pelaajan rosterilla.

ESL-liigan uudella kaudella ENCE taistelee 175 000 dollarin voittopotista. A-lohkossa joukkue iskee ensimmäisenä tanskalaisen Heroicin kimppuun, joten vastus on heti melkoinen tasonmittari suomalaisille. Heroic jyräsi juuri lauantaina tiensä finaaliin ESL One Colognessa ja kesän ajalta heidän vyöllään on myös hopeasija Euroopan DreamHack-turnauksesta. Pohjoismaiden välinen taisto käynnistyy keskiiviikkona Suomen aikaa klo 15:00.

Suomalaisittain A-lohkon yksi mielenkiintoisimpia otteluita on luvassa 16. päivä, kun ENCE kohtaa ex-ENCE-pelaaja Aleksi ”Aleksib” Virolaisen kipparoiman OG:n. Virolainen potkittiin pois suomalaisjoukkueesta kohun saattelemana viime vuoden syyskuussa. Edellinen ja toistaiseksi ainoa ENCEn ja OG:n välinen kohtaaminen nähtiin alkuvuonna, jolloin Virolaisen OG oli vahvempi karttavoitoin 2-0.

Embed from Getty Images

ENCE ei lukeudu ESL:n 12. kauden voittajasuosikkeihin, mutta superlupaus Olkkosen kanssa joukkue on väläytellyt potentiaaliaan. Kesällä ENCE voitti muun muassa BLAST Premier Showdownin häviämättä turnauksessa karttaakaan. Tuolloin 18-vuotias Olkkonen oli suomalaisjoukkueen tehokkaimpia pelaajia yhdessä Aleksi ”allu” Jallin kanssa.

BLAST-turnausta lukuunottamatta ENCEn tulokset ovat olleet enimmäkseen ailahtelevia. CS_summitissa se jäi kymmenenneksi ja BLASTin finaaleissa jaetulle viimeiselle sijalle. Nyt joukkueella on takanaan kuitenkin pidempi lepo- ja harjoittelujakso.

Heroicin ja OG:n lisäksi ENCE tulee kohtaamaan alkulohkossa ykköseksi sijoitetun BIGin, Natus Vinceren, G2:n, Jesse ”zehN” Linjalan edustaman GODSENTin sekä selkeänä altavastaajana turnaukseen lähtevän AGOn. Neljä parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin kummastakin kahdeksan joukkueen lohkosta.

ESL Pro Leaguen otteluita voi seurata suorana Twitchissä turnauksen järjestäjän kanavilta.

https://twitter.com/ENCE/status/1298636848231833601

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.