JPS Bandyliigan mestari kaudella 2018-2019

Lappeenrannan Kisapuistossa oli lauantaina 9.2.2019 suuren urheilujuhlan tuntua, kun Bandykausi 2018-2019 saatiin päätökseen. Finaalissa kohtasivat kotijoukkue Veiterä ja vierailija JPS. Ennakkosuosikin viittaa kantoi vahvasti Veiterä mutta Jipsi oli toista mieltä. Keli oli ottelussa aurinkoinen, jää oli hyvä mutta navakka tuuli oli avauspuoliskolla vieraiden etuna. Tapahtuma oli järjestetty fanien kannalta todella myötämielisesti niin, että samana päivänä pelattava SaiPa – JYP -jääkiekko-ottelu oli siirretty alkavaksi tunnin myöhemmin niin, että fanit kerkeäisivät katsomaan molemmat ottelut. Kerrankin tilanteessa käytettiin pelisilmää, joka etenkin Liigalla on pääosin puusta veistetty.

Kun ottelua ei oltu pelattu kuin 30 minuuttia niin JPS johti ottelua jo 0-3. Veiterä otti aikalisän ja se herätti joukkueen 1-3 kavennukseen. Molemmat joukkueet hankkivat avausjaksolla rangaistuslyönnit mutta JPS laukoi omansa hiukan vasemmalta ohi ja Veiterän Tomi Hauska laukoi kotijoukkueen rankkarin suoraan veskarin käsiin.

Tauolle mentiin hiukan yllätykseksi lukemin 1-3.

Toisella puoliajalla Veiterä sai myötätuulen selkänsä taakse ja joukkueen oli pakko herätä! Runkosarjan, pistepörssien, Suomen Cupin jne. kiistaton valtias oli selkä seinää vasten. Veiterä kuitenkin näytti, että mitään ei ole vielä menetetty ja Tero Liimatainen kavensi ottelun lukemiin 2-3 heti toisen puoliajan alussa.

Mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni, sitä enemmän Veiterä alkoi viedä ottelua. JPS joutui tekemään pitkiä purkuja. Aleksi Niemen 2-4 kuitti Veiterän painostuksen keskellä kirpaisi kotijoukkuetta ja minuutit kului vierasjoukkueen hyödyksi. Tero Liimatainen kuitenkin näytti, että Veiterä ei ole luovuttanut ja kun ottelua oli pelaamatta 20 minuuttia, kaikki oli auki.

Vain 15 sekunttia ennen ottelun loppua Janne Hauska sytytti kotiyleisön riemuun kaventamalla ottelun lukemiin 4-4. Näin ollen edessä oli jatkoaika.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata alle 2 minuuttia kun Saku Hämäläinen teki äkkikuolema-maalin ja ottelu oli siinä!