Joonatan Surakka upotti Peliveljet 10 sekuntia ennen loppua

F-liigan miesten lauantain dramaattisin ratkaisu nähtiin Lahdessa, jossa LASBin Joonatan Surakka laukoi 5–4-ratkaisun SPV:n verkkoon vain kymmenen sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Illan muut voittajat olivat Classic, Nokian KrP, Oilers ja TPS.

LASB johti SPV:tä vastaan pelin puolivälissä 3-1, mutta Peliveljet kiri rinnalle ja kykeni kolmannessa erässä kuittaamaan vielä isäntien uuden johtomaalinkin Aapo Lokasaaren osuttua melkein keskiviivalta. Kaikki kolme pistettä jäivät tänään kuitenkin Lahteen, kun Joonatan Surakka otti pitkän syötön laidassa haltuunsa, kiersi keskelle ja laukoi pallon maalivahti Rasmus Hasun käsien kautta verkkoon. Surakka oli saldollaan 2+1 myös koko ottelun pisteykkönen.

Classicin kauden voittoputki venyi neljääntoista Kuopiossa, kun sarjajumbo Welhot taipui maalein 11-7. Sitkeä Welhot nousi vielä kolmannen erän alussa Jere Koistisen maalilla tilanteeseen 6-8, mutta sitten mestarit menivät menojaan. Classicin illan tehomiehet olivat Sami Johansson (1+4) ja Eemeli Salin (4+0). Jesper Hakola kirjautti kotijoukkueen sarakkeeseen 2+2.

Nokian KrP pöllytti kotonaan OLS:aa maalein 10-2, vaikka vieraiden Juho Sorri ottelun avausmaalin jo minuutin pelin jälkeen laukoikin. Jo ensimmäisellä tauolla KrP johti ratkaisevasti 5-1 Joona Rantalan osuttua kahdesti ja Henri Johanssonin, Nico Jonaesonin sekä sadannen runkosarjapisteensä tehneen Vili Liposen kerran. Pelin puolivälissä nokialaiset johtivat 8-1 nostaakseen sitten jalkaa kaasulta. Isäntien ykkösketju oli tänään asemansa veroinen, kun Joona Rantala kokosi 3+3, Nico Jonaeson 2+2 ja Henri Johansson 2+1.

Oilers oli vieraissa odotetun vahva ja kaatoi liiganousija Jymyn 8-3. Justus Kainulainen laukoi toisen erän aluksi Öljymiehet 0–3-johtoon, ja lopullisesti espoolaiset karkasivat kolmannessa erässä vieden sen 4-2. Oilersin riveistä löytyi tänään kuusi eri maalintekijää, ja 17-vuotiaalle puolustaja Olli Jokelalle 1–4-johto-osuma oli liigauran ensimmäinen.

TPS pudotti Steelersin kyydistään kolmannessa erässä, kun se nappasi selvän 9–4-kotivoiton. Vielä päätösjakson kuudennella minuutilla nosti koronan katkaisemasta Sveitsin liigasta lainalle palannut Niko Einiö vieraat lukemiin 5-4, mutta sitten isännät karkasivat. Heti seuraavalla minuutilla Miko Kailiala laukoi TPS:lle kuudennen osuman, ja Olli Kinnunen, kahden miehen ylivoimalla Juuso Forsman ja tyhjiin Nikolas Laaksonen komistelivat numeroita loppuminuuteilla. Miko Kailiala merkkautti tänään tehot 3+1 ja Ville Hirvisuo 2+2.

Classicilla on liigakärjessä nyt kuuden pisteen etumatka ottelun enemmän pelanneeseen Nokian KrP:hen ja kaksi enemmän urakoineeseen LASBiin. Hännillä Welhot on jäänyt Jymystä neljä pistettä.