Jokerit vieraili Metallurg Magnitogorskin luona

Helsingin Jokerit kohtasi tänään ensimmäisen kerran viime viikon neljän kotiottelun sarjan jälkeen sille aikaisemmin lähes ylitsepääsemättömän kuilun, Metallurg Magnitogorskin. Viimeisin voitto Jokereilta on Magnitogorskin luolasta lokakuulta 2015. Verrattuna sen aikaista narrilaumaa tämän päivän joukkueeseen, siinä ei ole kuin yksi sama pelaaja, Peter Regin.

Jokerit aloitti ottelun loistavasti siirtymällä ensimmäisessä erässä jo 0-2 johtoon Teemu Erosen ja Saku Mäenalaisen maaleilla. Kotijoukkueelta ei tullut ensimmäisessä erässä ainuttakaan pöytäkirjamerkintää.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Toiseen erään kotijoukkue vaihtoi maalivahtia ja se näkyi tuloksissa. Magnitogorsk oli kuin uusi joukkue ja se teki kolme maalia tullen ensin Jokereiden vierelle ja sen jälkeen mennen ohi. Toiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 3-2 johdossa.

Kolmannessa erässä erän alku oli kotijoukkueen täyttä hallintaa. Jokereiden Jesse Joensuu otti 5 minuuttisen ja pelikiellon lyötyään vastustajaa haaroväliin, mutta Magnitogorsk ei kyennyt hyödyntämään tilaisuuttaan. Erän lopussa Jokerit otti Janins Kalninsin pois maalinsuulta ja pelattiin 6vs5. Se kannatti, sillä Niklas Jensen toi Jokerit tasoihin ja edessä oli jatkoaika. Mikko Lehtonen sai Jensenin tasoitusosumaan syöttöpisteen, jonka myötä hän nousi jakamaan Jokereiden yhden kauden puolustajien piste-ennätystä Mika Strömbergin kanssa.

Jatkoajalla Niklas Jensen teki ottelun voittomaalin ja Jokerit jatkoi voittoputkeaan. Ottelun loppulukemat oli 3-4.

Jokereiden seuraava peli on Lokomotiv Jaroslavlin vieraana lauantaina.