Jokerit pelaa Tallinnassa Severstal Tsherepovetsia vastaan

Jokerit kohtaa perjantaina Tallinnassa Severstal Tsherepovetsin viikonlopun ensimmäisessä koitoksessaan. Brian O’Neill saa täyteen 200 KHL-runkosarjaottelua.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Amerikkalaishyökkääjä on tehnyt 199 pelissään 61+98=159 pistettä. Hän on ollut tälläkin kaudella helsinkiläisten tehokkain pelaaja. Paikka kokoonpanossa on tänäänkin vanha tuttu, sillä O’Neillin rinnalla hyökkäävät kapteeni Peter Regin sekä Jesse Joensuu.

Jokereiden miehistöön tulee muutoksia, sillä Veli-Matti Savinainen palaa parin viikon tauon jälkeen. Hyökkääjä loukkaantui tapaninpäivän vieraspelissä Lokomotivia vastaan ja on ollut siitä lähtien sivussa tositoimista. Tänään hän hyppää samaan ketjuun John Normanin ja Steve Mosesin kanssa.

Loukkaantumisten vuoksi perjantaina sivussa ovat Aleksi Halme ja Viktor Lööv (molempien tilaa seurataan päivä kerrallaan) sekä jo pidempään huilanneet Saku Mäenalanen, Antti Pihlström ja Oliver Lauridsen. Eemeli Räsänen palaa näin puolustukseen ja Teemu Eronen ottaa paikan Sami Lepistön pakkiparina. Konsta Hirvonen hyppää nelosketjun laitaan ja Ahti Oksanen on 13. hyökkääjä.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Maalilla jatkaa Janis Kalnins, joka on noussut KHL-maalivahtien voittotilaston kärkeen tämän kauden osalta. Latvialainen otti kauden 24. voittonsa keskiviikkona, kun Jokerit kaatoi Spartak Moskovan 3-2 jatkoajalla vieraskaukalossa.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Hyökkäyksessä kolme pelaajaa jatkaa kahdeksan ottelun pisteputkessa:

Peter Regin 8 peliä 7+6=13
Jesse Joensuu 8 peliä 3+8=11
Nicklas Jensen 8 peliä 9+4=13

Jokerit on läntisessä konferenssissa neljäntenä pisteen päässä kolme ottelu enemmän pelanneesta Dynamo Moskovasta. Bobrov-divisioonaa johtavaan SKA:han on matkaa kaksi pistettä. Helsinkiläiset lähtevät illan otteluun 13 pelin piste- ja neljän ottelun voittoputkessa.

Severstal on lännessä kymmenentenä yhdeksän pistettä playoff-viivan alapuolella. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueen on napsittava pisteitä kovaan tahtiin, kun runkosarjaa on jäljellä 16 ottelua. Keskiviikkona Severstal kukisti Dinamo Riian voittomaalikilpailun jälkeen 3-2. Vire onkin ollut hyvä, sillä viidestä viime pelistä on tullut neljä voittoa.

Jokerit on kukistanut Severstalin tällä kaudella kahdesti Tsherepovetsissa luvuin 4-1 ja jatkoajalla 2-1. Helsinkiläiset ovat ottaneet KHL:ssä nyt kahdeksan peräkkäistä voittoa keskinäisissä peleissä Severstalia vastaan. Edellinen tappio on lokakuulta 2016.

Illan ottelu alkaa klo 18.30 Tallinnan Tondiraba Arenassa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 11 Steve Moses
26 Konsta Hirvonen – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)
9 Ahti Oksanen

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
42 Teemu Eronen – 18 Sami Lepistö (A)
4 Tommi Kivistö – 90 David Sklenicka
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.