Jokerit päättää viiden ottelun mittaisen vieraskiertueensa tänään Kazanissa Ak Barsia vastaan

Jokerit päättää viiden ottelun vieraskiertueensa maanantaina Kazanissa Ak Barsia vastaan. Janis Kalnins pelaa ottelussa sadannen runkosarjapelinsä Jokereiden maalilla.

Latvialaismaalivahti siirtyi Jokereihin kaudeksi 2018-19 Dinamo Riiasta ja pelaa nyt siis kolmatta vuottaan helsinkiläisseurassa. Ainoastaan seitsemän maalivahtia Jokereiden historiassa on yltänyt sadan ottelun rajapyykkii ennen Kalninsia. He ovat Ari Sulander (260), Rauli Sohlman (238), Juuso Riksman (125), Markus Ketterer (122), Hannu Kamppuri (116), Ryan Zapolski (109) ja Pasi Nurminen (101).

Kalnins pelasi viimeksi perjantaina, kun hän piti maalinsa puhtaana Ufassa Salavat Julajevia vastaan. Nollapeli oli latvialaiselle kauden toinen ja tuli 39 torjunnalla. Sunnuntain ottelussa maalia vartioi Anders Lindbäck, joten viime päivien vuorotahti maalivahtien peluutuksen osalta saa jatkoa.

Sunnuntain ottelussa Ak Barsia vastaan Jokerit oli alakynnessä ensimmäisessä erässä, mutta tuli voittotaisteluun mukaan toisessa ja kolmannessa. Helsinkiläiset pääsivät maalin päähän, mutta itäisen konferenssin kärkiryhmä otti lopulta 4-1-voiton. Tänään on revanssin aika.

Kokoonpanoon tulee muutoksia myös kenttäpelaajien osalta. Aleksi Halme nousee hyökkäykseen ja Jakub Krejčík palaa puolustukseen pikkuvamman jälkeen. Kokoonpanon ulkopuolelle jäävät Niklas Friman ja sunnuntain pelin loppuhetkillä loukkaantunut Brian O’Neill. Amerikkalaishyökkääjä menee Helsingissä jatkotutkimuksiin, joiden jälkeen selviää toipilasajan pituus.

Kokoonpanon ulkopuolella ovat loukkaantumisten vuoksi myös Saku Mäenalanen, John Norman ja Iiro Pakarinen. Puolustuksesta ovat Frimanin lisäksi sivussa Nuutti Viitasalo sekä Helsingissä harjoitteleva Sami Lepistö, jonka paluu on mahdollinen 21.12. vierasottelussa Vitjazia vastaan.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.00 Suomen aikaa. Jokerit on ottelussa kotijoukkue, sillä peli siirrettiin syyskuulta tälle päivälle ja pelataan useiden ottelusiirtojen vuoksi muuttuneen kalenterin vuoksi Kazanissa käytännön syistä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 71 Nicklas Jensen (A)
48 Henri Ikonen – 10 Jordan Schroeder – 20 Eeli Tolvanen
25 Henrik Haapala – 19 Veli-Matti Savinainen – 13 Julius Junttila
72 Aleksi Halme – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 4 Tommi Kivistö
90 David Sklenicka – 64 Jonathan Pudas

98 Janis Kalnins (39 Anders Lindbäck)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.