Mikko Laakson hattutemppu yhdeksässä minuutissa pohjusti pisteet Nokialle

F-liigan miesten lauantain ohjelmassa oli yksi ottelu, jossa Nokian KrP kaatoi hurjalla alkukiihdytyksellään Westend Indiansin 8-4 ja nousi sarjakakkoseksi. Indians jatkaa sijalla kuusi.

KrP:n Mikko Laakso löi illan ottelun alkutahdit, kun hän laukoi ensimmäisellä minuutilla avausmaalin ja jo kahdeksan minuuttia myöhemmin hattutempun täyteen ja lukemiksi 3-0. Samalla teki vieraiden maalissa aloittanut Severi Hopsu tilaa Mikko Kirvesniemelle. Nokialaisten rynnistys ei kuitenkaan hidastunut, kun seuraavat kaksi osumaa iski Nico Jonaeson ja taululle viiden maalin kotijohdon. Indiansin Tuomas Harjula kavensi erän loppuun, mutta heti toisen alkuun nosti Henri Johansson tilanteeksi jo 6-1. Ottelun loput 39 minuuttia vei sitten ilman Aaro Astalaa ja Otto Lehkosuota Tampereelle saapunut Indians 3-2 mutta ei noussut enää taisteluun voitosta.

Mikko Laakson lisäksi laukoi isännille hattutempun Nico Jonaeson, ja kolme merkintää kirjauttivat myös 200. runkosarjapisteensä tehnyt Joona Rantala (1+2) ja Henri Johansson (1+2). Vieraista nousi Eero Harjulalle toisen erän lopulla punainen kortti ylikovasta keskialueen kontaktista vastustajan keskivartaloon.

Naisten F-liigan A-lohkon lauantain ottelussa PSS kaatoi vieraissa Kooveen 5-4 Elina Hautojärven jatkoaikamaalilla.

PSS johti avauserässä 0-2 ja ensimmäisellä tauolla 1-3, mutta toisessa Veera Vilenius ja Kiia Avikainen nostivat Kooveen jo tasoihin. Päätöserän puolivälissä Aino Lahti laukoi Kooveen ensi kertaa johtoon, mutta osuma riitti tänään vain yhteen sarjapisteeseen. Neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Elina Hautojärvi iski PSS:n tasoituksen, ja jatkoajalla kello pysähtyi aikaan 63.24, kun Hautojärven laukaus osui peittäneen vastustajan mailaan ja leijasi yllättämään Koovee-vahti Noora Laakson.

Tasolohko B:ssä pelattiin kaksi ottelua, joissa Welhot löi vieraissa O2-Jyväskylän 7-5 ja ÅIF kotonaan Steelersin 11-2.

Jyväskylässä nousi avauserässä kahdesti tappiolla ollut Welhot toisessa erässä kahden maalin johtoon, mutta kotijoukkue tuli vielä. Maria Hietikko kavensi, ja kolmannen erän alussa Roosa Virtanen laukoi tilanteeksi 5-5. Ratkaisu nähtiin vasta viimeisillä minuuteilla, kun Miia Murtorinne laukoi Welhojen voittomaaliksi jääneen osuman ajassa 57.40 ja Lotta Lindi nosti vielä ylivoimalla tyhjiin loppunumerot. Lindi oli kahdella maalillaan ja yhdellä syöttöpisteeellään voittajien tehokkain.

Sipoossa vieraat sinnittelivät vielä avauserän yhdellä takaiskulla, mutta kello oli ehtinyt käydä toista vain kolme sekuntia, kun Kaisa Kantokorpi laukoi sipoolaiset 2–0-johtoon. Sitten ropisi kunnolla, ja ÅIF vei ottelun keskimmäisen jakson peräti 6-1. Kolmannessa erässä osui Kaisa Kantokorpi jälleen heti ensimmäisellä minuutilla, ja kotijoukkue karkasi jo 11–1-johtoon ennen Aurora Aaltosen lohtukavennusta.

ÅIF:n tuttu tehopelaaja Jenni Rautanen ahnehti tänään tehot 3+4 Kaisa Kantokorven (2+1) ja Bea Karlingin (1+2) kootessa kolme pistettä.