Jokerit päättää vieraskiertueensa Moskovassa

Jokerit päättää kolmen ottelun vieraskiertueensa tiistai-iltana Moskovassa Spartakia vastaan. Antti Niemi on torjuntavuorossa, John Norman taas sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Jokerit on pelannut tiivistä vieraskiekkoa kahdessa aiemmassa ottelussaan, kun ensin torstaina kaatui TsSKA 3-0 ja lauantaina Severstal 2-1 jatkoajalla. Janis Kalnins pelasi molemmissa otteluissa ja saa nyt lepovuoron, kun Niemi hyppää tolppien väliin.

Lauantain pelissä loukkaantunut Norman lensi kotiin jatkotutkimuksiin sunnuntaina ja on sivussa tämän viikon peleistä. Ruotsalaisen paikan sentterinä ottaa Brian O’Neill, jolle tontti on tuttu uran varrelta. Aleksi Halme palaa kokoonpanoon yhden pelin tauon jälkeen, samoin Tommi Kivistö.

Normanin lisäksi loukkaantuneina ovat Nicklas Jensen, Steve Moses, Antti Pihlström ja Konsta Hirvonen. Terveenä kokoonpanon ulkopuolella on Eemeli Räsänen.

Läntinen konferenssi ja erityisesti Jokereiden Bobrov-divisioona on äärimmäisen tasainen. SKA (24 peliä / 28 pistettä), Dynamo (22/27), Spartak (23/26) ja Jokerit (20/25) taistelevat kaikki divisioonan kärkipaikasta. Läntisen konferenssin kokonaistilanteessa Jokerit on seitsemäntenä.

Spartak kukisti Jokerit viime viikolla Helsingissä 3-2 tasaisessa kamppailussa ja on napsinut perään kolme voittoa lisää. Moskovalaiset pelasivat viimeksi sunnuntaina ja ottivat kotonaan 3-2-voiton Dinamo Riiasta. Spartak johti peliä 3-0 jo toisen erän alussa, mutta latvialaiset olivat lähellä kuroa eron umpeen kolmannessa erässä.

Illan kamppailu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa.