Jokerit koki olympiakylässä niukan tappion

HK Sotshi isännöi Helsingin Jokereita muutaman vuoden takaisessa olympiakaupungissa. Ratkaisua haettiin jatkoajalta ja lopulta Sotshi oli parempi maalein 4-3. Näin ollen Jokereiden huima pisteputki jatkuu.

Kotijoukkue aloitti maalinteon Sergey Shemelyovin osumalla. Muita maaleja avauserässä ei nähtykään ja Jokerit kavensi lukemiksi 1-1 Jesse Joensuun maalilla. Esityön maaliin teki Peter Regin ja Brian O’Neill. Muutama minuutti eteenpäin ja Jokerit siirtyi 1-2 johtoon tällä kertaa Brian O’Neillin maalilla. Kauan johto ei säilynyt vaan isännät tasoitti pelin Denis Mosalyovin maalilla. Toisen erän lopupuolella Jokerit siirtyi taas 2-3 johtoon kun vasta muutaman ottelun narripaidoissa pelannut Tshekkipuolustaja David Sklenicka laittoi verkot tötterölle Ahti Oksasen ja Antti Pihlströmin esityöstä. Erätauolle siirryttiin Jokereiden johdossa.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi osuma kun kotijoukkue tasoitti ottelun 3-3:een Simon Bertilssonin osumalla. Enempää maaleja varsinaisella peliajalla ei nähty vaan vuorossa oli jatkoaika.

Jatkoaika ei ehtinyt pitkälle kulua kun Sotshi teki voittomaalin Vyacheslav Leshchenkon lavasta. Jokerit nappasi mukaansa yhden pisteen ja se kohtaa maanantaina kotonaan vuoden viimeisessä pelissä HK Vitjazin.