Iivo Niskaselta vahva aloitus Tour de Skille

Iivo Niskanen hiihti maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen avauksen lauantaina Lenzerheidessa. Niskanen oli koko ajan hyvin kärjen vauhdissa ja kuten kaikki, myös Niskanen tarkkaili todella tarkasti vastustajiaan hiihtäen 11:nneksi. Niskanen jäi kärjestä vain kymmenen sekuntia.

–  Ustjugovin isku oli älyttömän kova, mutta tiesin, etten jää ajallisesti paljon kärjestä. Sijoituksella ei ollut nyt niin suurta merkitystä, Niskanen totesi.

Embed from Getty Images

Miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa nähtiin 2,5 kilometrin verran sangen vauhdikasta hiihtoa. Rauhallinen hiihtotahti päättyi, kun Venäjän Sergey Ustiogov lähti pitkään kiriin, jolla hän karkasi voittoon neljän sekunnin turvin.

Norjan Johannes Hösflot Kläbo kiihdytti kiriin kärkiryhmän takaa mutta ennätti toiseksi. Venäjän Aleksandr Bolshunov taipui loppusuoralla kolmanneksi.

Kiertue jatkuu vapaan hiihtotavan sprintillä sunnuntaina ja sen jälkeen jatketaan Italian puolella uudenvuodenaattona ja -päivänä hiihdettäviä kisoja. Matkat ovat 15 kilometriä vapaalla ja 15 kilometrin takaa-ajo perinteisellä.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.