Jokerit kohtasi perjantai-illassa Dinamo Minskin

Jokerit lähti hakemaan viidettä peräkkäistä voittoaan, kun perjantai-illan kotiottelussa vastaan luisteli Dinamo Minsk. Jokerit kukisti HK Sotshin 3-2 jatkoajalla Mikko Lehtosen osumalla viikon avauskamppailussaan tiistaina. Kahden maalin takaa-ajotilanteesta kolmanteen erään lähteneet helsinkiläiset muuttivat ketjujaan viimeiselle 20-minuuttiselle ja vaihdokset toimivat. Samoilla koostumuksilla jatkettiin nyt Dinamoa vastaan. Joukkueet ovat perättäisillä sijoituksilla Läntisessä Konferenssissa, Jokerit 7. ja Minsk 8. kaksi ottelua enemmän pelanneen. Minskin riveistä löytyy helainkiläisille tuttu mies kun Teemu Pulkkinen pelaa joukkueessa ja on hurjassa pelivireessä ollen koko liigan pistepörssissä toinen.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Ottelun alku oli Jokereilta taas todella vaikea. Kiekko ei meinannut millään päätyä kotijoukkueelle. Ensimmäinen pöytäkirjamerkintä toimitsijoiden taholta kuitenkin kirjattiin ajassa 7:02, kun Jesse Joensuu siirsi Jokerit 1-0 johtoon. Joensuu tuli vasemmasta laidasta ja nousi maalille. Syötöksi tarkoitettu kiekko päätyi Dinamon pelaajan mailasta reppuun. Jokereiden herääminen peliin tuotti heti tulosta. Dinamolle tarjottiin kavennuspaikkaa kun Jesse Joensuu otti kampituksesta jäähyn. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja ottelu jatkui kotijoukkueen johdossa. Samoissa numeroissa mentiin erätauolle.

Toiseen erään molemmat joukkueet lähti terävästi ja se palkittiin vieraiden tasoitusmaalilla. Ajassa 22:51 Andrei Stepanov pääsi laittamaan kiekon reppuun one-timerista, jonka tarjoili Drew Shore. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Oleg Yevenko. Peli oli tasan 1-1. Dinamo jatkoi maalitehtailua noin 10 minuuttia myöhemmin. Alexander Kogalevi teki 1-2 johtomaalin Drew Shoren syötöstä. Shore kirjautti maalin myötä itselleen jo illan toisen tehopisteen. Erän jatkuessa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ja erässä oli vauhtia, jota etenkin Jokereilta on peräänkuulutettu.

Kolmas erä lähti niinkään päästä päähän liikkeelle. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa mutta maalien makuun päästiin ajassa 46:54min, kun Veli-Matti Savinainen teki Jokeriuransa ensimmäisen maaliin ja todella tärkeään paikkaan. Esityön maaliin teki Henrik Haapala ja Peter Regin. Ottelussa oli vielä kaikki auki! Tilanne 2-2. Ja muutamaa minuuttia myöhemmin Jokerit siirtyi 3-2 johtoon alivoimalla Brian O’Neillin maalilla Sami Lepistön saalistaen syöttöpisteen.

Enempää ottelussa ei maaleja nähty ja Jokerit jatkoi komeaa voittoputkeaan. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Veli-Matti Savinainen.