Jokerit kohtasi kotonaan Lokomotiv Jaroslavin

Jokerit ja Lokomotiv oli kohdannut tällä kaudella kerran aikaisemmin. Jokerit oli tuolloin 4-1 parempi mutta Lokomotiv on muuttunut sen jälkeen paljon. Jokerit palasi takaisin Pasilaan tappio niskassaan Spartakia vastaan. Jokereiden maalilla aloitti Janis Kalnins ja epävarmoja otteluita pelannut Antti Niemi oli luukkuvahtina. Illan ottelu oli Jokereiden Sami Lepistölle 400 KHL:n runkosarjaottelu. Jokerit pelasi ottelun uniikeissa Halloween-paidoissa.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Jokerit aloitti pelin haparoiden ja jo noin minuutin kohdalla vieraat pääsi tekemään 0-1 maalin. Jokeripaletti oli omassa päässä sekaisin ja Lokomotivin Artyom Ilyenko pääsi laukomaan maalin takaa syötetyn kiekon voimalla ohi Kalnins. Syöttöpisteet itselleen kuittasivat Pavel Kraskovsky ja Pavel Kudryavtsev. Erän edetessä molemmilta joukkueilta nähtiin hyvää peliä. Erän viimeiset kymmenen minuuttia oli ohuesti Jokereiden hallintaa. Lokomotivin maalivahti Ilya Konovalov keräsi itselleen 13 torjuntaa ja Janis Kalnins seitsemän.

Toinen erä lähti rauhallisemmin liikkeelle. Ensimmäinen kunnon maalintekotilanne nähtiin kolmen minuutin kohdalla kun Jokereiden Aleksi Halme pääsi yksin läpi mutta Konovalov torjui yrityksen helposti. Minuutti myöhemmin Lokomotiv siirtyi 0-2 johtoon kiekon mennessä juuri ja juuri maaliviivan yli Kalninsin vierestä. Maali kirjattiin Nikita Cherepanoville ja syöttöpiste Stepan Sannikoville. Lokomotivin puolustus toimi koko erän loistavasti. Jokerit oli etenkin erän alussa aktiivisempi osapuoli mutta pikkuhiljaa erän kuluessa painopiste siirtyi Lokomotiville. Vaikka maaleja ei enempää nähnytkään niin kaukalossa pelattiin viihdyttävää kiekkoa. Jokereille jäi kolmanteen erään kahden maalin ero kirittäväksi kiinni.

Kolmannen erän alku oli sekavaa kiekkoa ja Jokereiden kavennusmaalista ei ollut tietoakaan. Sen sijaan Lokomotiv pääsi nousemaan jo 0-3 johtoon Pavel Kudryavtsevin maalilla. Syöttöpisteen osumaan kuittasi Mikhail Sidorov. Vaikka Jokerit oli kohtalaisesti pelissä mukana niin nyt vuori tuntui jo liian suurelta ylittää tasoittaakseen ottelun. Lisäksi Lokomotivin peli lähti viimeisimmän maalin jälkeen kulkemaan entistä paremmin. Jokerit otti maalivahdin pois jo noin 4 minuutin erän päätöstä ja pelattiin 6 vs. 5. Jokereiden riski kannatti! Jesse Joensuu laittoi reboundin suoraan maalin edestä sisään. Ottelu oli 1-3 ja Jokerit jatkoi ilman maalivahtia. Lokomotivilla oli useita paikkoja lyödä kiekko tyhjään reppuun ja lopulta ranskalainen Stephane Da Costa onnistui. Ottelu oli jo 1-4 ja samassa söi päätössummeri. Jokereiden peli oli hyvää mutta maalinteko tuntui tänään todella vaikealta.

Kun koko Jokeripakkaa katsoo niin mielenkiinnolla jää seurattavaksi, kauan Lauri Marjamäki pitää Petri Kontiolaa ykköskentän sentterinä. Vaikka kyseessä on kokenut pelaaja niin kylmä fakta on, että ”Konnan” luistin ei tällä hetkellä kauhean hyvässä terässä ole.