Jokerit kohtaa vieraissa Spartak Moskovan

Jokerit jatkaa keskiviikon vierasottelussa Spartak Moskovaa vastaan samalla miehistöllä kuin maanantaina Riiassa. Joukkue lähtee jatkamaan vakuuttavaa virettään.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Dinamo kaatui Riiassa luvuin 7-0, kun Peter Regin ja Nicklas Jensen herkuttelivat hattutemput. Janis Kalnins torjui 25 kertaa ja otti toisen peräkkäisen nollansa. Hänen maalinsa on pysynyt puhtaana yhtäjaksoisesti nyt 162 minuuttia ja kolme sekuntia. Ryan Zapolskin seuraennätyslukemiin 245.36 on vielä liki kahden pelin verran matkaa.

Kalnins jatkaa maalilla tänäänkin, eikä Jokerit tee muutoksia myöskään kenttäpelaajien osalta. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen Veli-Matti Savinainen, Antti Pihlström, Saku Mäenalanen ja Oliver Lauridsen. Terveenä kokoonpanon ulkopuolella on Eemeli Räsänen.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Helsinkiläiset ovat voittaneet kolme edellistä peliään Vitjazia, SKA:ta ja Dinamoa vastaan yhteismaalierolla 17-1. Viime viikkojen komeat otteet näkyvät myös henkilökohtaisissa tilastoissa, sillä peräti seitsemän pelaajaa lähtee tähän iltaan vähintään kolmen pelin pisteputkessa.

Aktiiviset pisteputket:

Peter Regin 7 peliä 7+5=12
Jesse Joensuu 7 peliä 3+7=10
Nicklas Jensen 7 peliä 7+4=11
Brian O’Neill 4 peliä 3+5=8
Alex Grant 4 peliä 1+5=6
Mikko Lehtonen 3 peliä 1+4=5
Petri Kontiola 3 peliä 1+4=5

Jokerit on läntisessä konferenssissa neljäntenä kolmen pisteen päässä kolme ottelua enemmän pelanneesta Dynamo Moskovasta, joka kohtaa tänään paikallisvastustajansa TsSKA:n. Spartak taas on lännessä viidentenä kolme pistettä Jokereita perässä, mutta on pelannut kaksi ottelua enemmän.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Spartak pelasi tiistaina ja kukisti jo kolmannen kerran peräkkäin tällä kaudella SKA:n. Numerot olivat 3-1, kun maalinteossa onnistuivat Fjodor Malihin, Ilja Zubov ja tshekkihyökkääjä Robin Hanzl. Maalilla slovakkivahti Julius Hudacek kesti hyvin kiekkosateessa ja merkkautti 38 torjuntaa.

Jokerit voitti edellisen kohtaamisen Spartakia vastaan 9. joulukuuta Helsingissä luvuin 3-2, mutta sitä ennen moskovalaiset olivat kahdessa keskinäisessä pelissä parempia. Tänään joukkueet kohtaavat viimeisen kerran tämän kauden runkosarjassa.

Kamppailu alkaa klo 16.00 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
9 Ahti Oksanen – 37 John Norman – 11 Steve Moses
72 Aleksi Halme – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)
26 Konsta Hirvonen

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
4 Tommi Kivistö – 90 David Sklenicka
42 Teemu Eronen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.