Jokerit kohtaa vieraissa Ak Bars Kazanin

Petri Kontiola saa ensimmäisenä pohjoismaisena pelaajana täyteen 500 ottelua KHL:n runkosarjassa. Hyökkääjän merkkihetki osuu tämän illan vierasotteluun Ak Bars Kazania vastaan.

Kontiola siirtyi KHL:ään kaudeksi 2009-10, kun hänestä tuli Metallurg Magnitogorskin pelaaja. Myöhemmin hän edusti myös Traktor Tsheljabinskiä ja Lokomotiv Jaroslavlia ennen Jokereita. 499 pelissä sentteri on tehnyt 112+202=314 pistettä.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Jokereiden kokoonpanoon tulee tänäänkin muutoksia loukkaantumisten vuoksi. Sunnuntain pelin kesken jättänyt Steve Moses on sivussa tositoimista arviolta viidestä kuuteen viikkoa. Loukkaantuneiden listalla ovat edelleen myös Henrik Haapala, Antti Pihlström, Nicklas Jensen, Konsta Hirvonen ja Oliver Lauridsen. Heistä Haapalan ja Pihlströmin tilaa seurataan päivä kerrallaan.

Kokoonpanoon Mosesin tilalle nousee Matias Myttynen, joka pelaa Peter Reginin ja Veli-Matti Savinaisen laidalla. Ahti Oksanen siirtyy näin Kontiolan ja Saku Mäenalasen rinnalle. Puolustus jatkaa samassa muotissa kuin sunnuntaina ja Janis Kalnins maalissa seitsemännessä peräkkäisessä pelissään.

Latvialaisvahti on torjunut Jokerit kuuden pelin voittoputkeen ja kuudennelle sijalle läntisessä konferenssissa. Joukkue on pelannut viime viikot voittavaa jääkiekkoa, sillä pistepoteista viisi on tullut maalin erolla vastustajan. Viimeksi sunnuntaina Jokerit kukisti Salavat Julajev Ufan 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Tämän illan testi on yksi sarjan kovimmista, sillä itäistä konferenssia johtava Ak Bars Kazan on hävinnyt alkukauden aikana vasta kolmesti. Viimeksi maanantaina jalkoihin jäi Avtomobilist Jekarinburg luvuin 4-2. Päävalmentaja Dmitri Kvartalnov on saanut suojattinsa mahtavaan lentoon.

Ak Bars pelaa aggressiivisella tyylillä, jossa vastustajalle ei tilaa tai aikaa juuri anneta. Jokerit saa varautua tekemään nopeita ratkaisuja ja vastaamaan isäntien kamppailuvoimaan. Heti kauden alussa Jokerit koki luvuin 2-5 tappion Ak Barsille Helsingissä, joten kalavelkoja on maksettavana. Viime kaudella Jokerit otti 3-2-voiton Kazanissa, kun Alex Grant viimeisteli voittomaalin kaksi minuuttia ennen loppua.

Illan ottelu alkaa klo 19.00.

Jokereiden kokoonpano:

80 Saku Mäenalanen – 27 Petri Kontiola – 9 Ahti Oksanen
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 93 Peter Regin (C) – 36 Matias Myttynen
6 Jesse Joensuu – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.