Jokerit kohtaa tapaninpäivän kotiottelussaan hallitsevan KHL-mestari Avangard Omskin

Janne Juvonen Jokerit

Helsinkiläisten kokoonpanoon paluun tekevät Hannes Björninen ja Anders Lindbäck. Maalilla jatkaa Janne Juvonen.

Jokerit katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa keskiviikkona kaatamalla Dinamo Minskin jatkoajalla 2-1 Kalle Kossilan osumalla. Joukkueen sijoitus läntisessä konferenssissa on tähän päivään lähdettäessä kolmas. Edellä ovat SKA ja Dynamo, jotka ovat neljä ja kolme pistettä punakeltaisia edellä.

Sairastumisen vuoksi viime peleistä sivussa olleet Björninen ja Lindbäck palaavat tänään kokoonpanoon. Ulkona sairastumisten takia ovat edelleen Alex Grant ja Brian O’Neill. Loukkaantuneiden listalla on ainoastaan Henrik Haapala. Kalle Kossila ei pelaa tänään henkilökohtaisen syyn vuoksi.

Viime keväänä seurahistoriansa ensimmäisen KHL-mestaruuden voittanut Avangard on itäisessä konferenssissa viidentenä. Joukkueen kymmenen viime pelin saldo on viisi voittoa ja viisi tappiota. Nyt alla on kaksi peräkkäistä kotivoittoa, kun Torpedo kaatui tiistaina jatkoajalla 3-2 ja idän kärkijoukkue Metallurg torstaina 4-2.

Avangardilla on laaja materiaali ja ratkaisuvoimaa riittää ykkösketjusta neloseen. Suomalaispuolustajat Oliwer Kaski ja Ville Pokka kuuluvat takalinjojen luottomiehiin. Kanadalaispäävalmentaja Bob Hartleyn miehistö on rutinoitunut nippu ja keväällä varmasti jälleen vaikea voitettava.

Jokerit ja Avangard kohtasivat syyskuussa Moskovan alueen Balashihassa, jossa omskilaiset pelaavat kotipelinsä vielä tämän kauden. Tuolloin helsinkiläiset ottivat komean 3-2-voiton noustuaan kahden maalin takaa rinnalle ja ohi kolmannessa erässä. Jokereiden maalit pelissä viimeistelivät Iiro Pakarinen, Markus Hännikäinen ja Veli-Matti Savinainen.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

77 Teemu Turunen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen (A)
13 Julius Junttila – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)
33 Markus Hännikäinen – 86 Kristjan Kombe – 48 Henri Ikonen

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

30 Janne Juvonen (39 Anders Lindbäck)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.