Jokerit kohtaa tänään kotonaan Moskovan Spartakin, katso kokoonpanot täältä

Jokerit lähtee hakemaan kolmatta peräkkäistä voittoaan, kun tiistain kotiottelussa vastaan asettuu Spartak Moskova. Janis Kalnins pelaa maalilla ja Peter Regin pelaa ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella.

Jokerit otti kolmen pelin vieraskiertueelta viisi pistettä kuudesta ja kukisti kahdessa viimeisimmässä pelissään Severstalin ja Lokomotivin. Helsinkiläiset ovat nousseet läntisessä konferenssissa kuudenneksi.

Regin liittyi joukkueharjoituksiin maanantaina ja pelaa nyt ensimmäisen pelinsä sitten viime kevään Lokomotiv-sarjan. Kokenut tanskalainen hyppää samaan ketjuun Jesse Joensuun ja Marko Anttilan kanssa. Puolustukseen tulee kaksi muutosta, kun Jonathan Pudas ja Niklas Friman palaavat kokoonpanoon.

Kokoonpanon ulkopuolella ovat hyökkääjät Henri Ikonen ja Antti Pihlström sekä puolustajat Alex Grant ja Viktor Lööv. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Julius Junttila ja Aleksi Halme.

Viime peleissä kovimmassa vireessä on ollut Nicklas Jensen, joka iski vieraskiertueella tehot 4+1=5 ja valittiin KHL:n viikon parhaaksi hyökkääjäksi. Tanskalainen on tehnyt alkukauden seitsemässä kamppailussa jo kuusi maalia.

Tiistain vastustaja Spartak on läntisessä konferenssissa yhdeksäntenä kaksi pistettä Jokereita perässä, mutta kolme ottelua enemmän pelanneena. Moskovalaiset pelasivat viimeksi torstaina, kun pääkaupungin paikallispelissä TsSKA oli parempi luvuin 5-4. Sitä ennen kukistui kuitenkin toinen paikallisvastus Dynamo samoin luvuin 5-4.

Spartakin riveissä nähdään ex-jokeri Jori Lehterä, joka on ollut loistovireessä uudessa seurassaan. Hyökkääjän pisteputki on viiden pelin mittainen ja tehoja on tullut peräti 3+8=11. Etenkin ylivoimalla joukkue on Lehterän myötä ollut vahva, sillä 26,5 prosentin tehokkuus on KHL:n neljänneksi paras.

Jokerit ja Spartak ovat kohdanneet KHL:n runkosarjassa 14 kertaa ja voitot ovat helsinkiläisten eduksi 9-5. Viime kaudella voitot tasattiin luvuin 2-2.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30.

Jokereiden kokoonpano:

19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill (A)
71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 81 Iiro Pakarinen
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 20 Eeli Tolvanen
6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 12 Marko Anttila (C)

44 Mikko Lehtonen – 64 Jonathan Pudas
36 Jakub Krejčík – 90 David Sklenicka
3 Niklas Friman – 4 Tommi Kivistö

98 Janis Kalnins (39 Anders Lindbäck)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.