Jokerit kohtaa tänään kotiottelussaan HK Sotshin

Janis Kalnins on torjuntavuorossa, kun Jokerit kohtaa HK Sotshi lauantain kotiottelussaan. Helsinkiläiset lähtevät hakemaan voittoa kotiyleisön edessä jälleen pienin muutoksin.

Jokerit palasi voittokantaan torstaina kukistamalla Lokomotiv Jaroslavlin vieraissa luvuin 4-1. Anders Lindbäck oli voiton takuumies pysäyttämällä 39 kiekkoa. Maalinteossa onnistuivat Jonathan Pudas, Eeli Tolvanen, Brian O’Neill ja Jesse Joensuu. O’Neillin pisteputki on jo kahdeksan pelin mittainen (3+10=13).

Kolmessa edellisessä pelissä torjunut Lindbäck saa nyt huilivuoron, kun Kalnins on valmis palaamaan tositoimiin. Puolustukseen takaisin hyppää Tommi Kivistö ja hyökkäykseen Peter Regin, Veli-Matti Savinainen ja Jordan Schroeder.

Mikko Lehtonen jätti joukkueen perjantaina ja lähtee valmistautumaan NHL-kauteen Kanadaan. Konsta Hirvonen taas oli Kiekko-Vantaan kokoonpanossa jo eilen sekä myös tänään Mestiksessä. Kokoonpanon ulkopuolella ovat puolustajista Niklas Friman ja David Sklenicka sekä hyökkääjistä Aleksi Halme, Henri Ikonen, Julius Junttila ja Antti Pihlström.

Lauri Marjamäki palaa päävalmentajaksi Jokereiden penkin taakse tämän päivän otteluun. Myös Pekka Kangasalusta ja Tony Virta ovat mukana, joten valmennusjohto palaa tuttuun muottiinsa karanteenien jälkeen.

Jokerit on läntisessä konferenssissa yhdeksäntenä, mutta on edelleen pelannut 6-8 ottelua vähemmän kuin edellä olevat joukkueet. HK Sotshi on helsinkiläisten perässä kymmenentenä kuuden pisteen päässä kuusi ottelua enemmän pelanneena.

Sotshi on hävinnyt maajoukkuetauon jälkeen neljästä pelistään kolme. Viimeksi torstaina Dinamo Minsk otti pisteet luvuin 3-2 jatkoajalla. Jokerit ja Sotshi kohtasivat juuri ennen taukoa ja tuolloin helsinkiläiset ottivat jatkoajalla 5-4-voiton hienon kolmannen erän nousun ansiosta.

Päivän ottelu alkaa klo 16.00.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
20 Eeli Tolvanen – 80 Saku Mäenalanen – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 64 Jonathan Pudas
4 Tommi Kivistö – 34 Nuutti Viitasalo

98 Janis Kalnins (39 Anders Lindbäck)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.