Bandyliiga – HIFK lähtee haastamaan kotijäällään kestomenestyjä Veiterän – Lue lähtökohdat päivän otteluun

Jääpallon Bandyliiga käynnistyy tänään todenteolla, kun ohjelmassa on neljän ottelun kierros. Oulussa kohtaavat OLS ja viime kauden mestari Akilles, Varkaudessa kotijoukkue WP-35 saa vastaansa Porin Narukerän ja JPS puolestaan kohtaa kotonaan Botnian. Geemedia keskittyy omassa ennakossa päivän neljänteen otteluun, jossa HIFK saa vastaansa viime vuosien kestomenestyjä Veiterän.

Ennakkoasetelmat päivän otteluun

HIFK

HIFK lähtee tulevaan kauteen hieman vahvistuneena näin ainakin päävalmentaja Juha Laitinen ennakoi ennen kautta. Eikä Laitinen puheissaan väärässä ollut, sillä omassa Suomen Cupin alkulohkossaan HIFK oli Veiterän jälkeen toinen ja joukkue voitti neljästä ottelustaan kolme. Joukkueen hyökkäyspeli oli otteluissa vahvaa, sillä se onnistui voittamaan esimerkiksi JPS:n ja Botnian molemmat maalein 7-3 ja WP-35:n 6-0, mutta toinen juttu on, miten joukkue pärjää sarjan kärkijoukkueita vastaan.

Hyökkäyspelaamisen osalta isossa roolissa on Mikkelin Kamppareista täksi kaudeksi HIFK:n riveihin siirtynyt Santeri Laitinen, joka latoi Suomen Cupin neljässä ottelussa peräti kymmenen maalia ja syötti kaksi. Joukkueessa on muutenkin leveyttä viime kautta enemmän ainakin hyökkäyssuuntaan, sillä Cupin otteluissa onnistui hyvin myös Aku Ojanen. Lisäksi isossa roolissa tulee olemaan jo viime kaudella joukkueessa pelannut Joonas Peuhkuri, joka voi omalla kokemuksellaan auttaa nuorempia pelaajia.

HIFK:lla on kova tavoite olla runkosarjassa neljän joukossa, joten tämän päivän kova vastustaja Veiterä sopii siihen nähden hyvin, koska joukkue saa mitattua tasonsa, että onko joukkueelle edes mahdollisuuksia yltää tavoitteeseensa.

 

Veiterä

Veiterä lähtee tulevaan kauteen paljon muuttuneena, mutta silti todella iskukykyisellä joukkueella. Pahimmat menetykset olivat Hauskan veljestrion siirtyminen kokonaisuudessaan Mikkelin Kamppareihin. Varsinkin kolmikosta Tomi Hauskan menetys kirpaisi eniten, koska mies oli Veiterän tärkeimpiä ellei tärkein pelaaja usean kauden ajan. Lisäksi kova menetys oli Aleksi Seppäsen siirtyminen Ruotsiin sekä Egor Ragulinin lähtö. Tosin Ragulinin tullessa Veiterään tiedettiin, että nuorukainen pelaa Lappeenrannassa vain yhden kauden.

Kuva: Pekka Huovila

Vaikka lähtijöitä onkin ollut iso nippu niin kyllä Veiterä on saanut hankittua myös kovia pelaajia tämän kauden joukkueeseen. Veiterän oma kasvatti Eetu Peuhkuri palaa viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen takaisin Lappeenrantaan. Lisäksi lähes yhtä hyvä hankinta oli maajoukkueen runkopelaajiin kuuluva Tuomas Liukkosen siirtyminen Ruotsista Veiterään. Myös miehen veli Esa Liukkonen siirtyi Kamppareista Veiterään. Lisäksi tärkeää hankinta oli  Christian Laibertin paluu Norjan liigasta takaisin Veiterään.

Veiterä pelasi vahvan Suomen Cupin ja voitti siellä lohkonsa häviämättä peliäkään, joten joukkue lähtee tämänkin päivän kamppailuun selvänä suosikkina ja on myös vahva ehdokas mestaruustaistelussa. Veiterä kohtasi jo kertaalleen HIFK:n Suomen Cupissa ja voitti tuon kamppailun lukemin 3-0.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.