Jokerit kohtaa tänään KHL:n jumbojoukkueen

Jokerit pelasi edellisen kerran viime viikon maanantaina, kun Dinamo Riika kaatui vieraskaukalossa luvuin 4-2. Helsinkiläisten pelitahti oli muiden KHL-joukkueiden tavoin todella kova joulukuun puolivälistä eteenpäin, joten viikon mittainen tauko tuli hyvään paikkaan.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Tauolla koko muu joukkue keskittyi lepoon ja harjoitteluun paitsi David Sklenicka, joka oli Tshekin maajoukkueen riveissä Tukholmassa pelatussa EHT-turnauksessa. Tshekillä oli matkassa kymmenen puolustajaa, joten Sklenicka pelasi kahdessa ottelussa. Näissä kamppailuissa joukkue otti voitot Suomea ja Venäjää vastaan.

Jokereiden tämän päivän kokoonpano on pitkälti sama kuin viikko sitten Latviassa. Jesse Joensuu on pelikiellossa vielä Traktoria vastaan ja loukkaantuneiden listalla jatkavat Alex Grant, Henri Ikonen ja Oliver Lauridsen. Eemeli Räsänen ei pelaa sairastumisen vuoksi.

Maalilla jatkaa Janis Kalnins, joka on aloittanut tolppien välissä yhdeksässä edellisessä kamppailussa. Aleksi Halme tulee mukaan 13. hyökkääjäksi. Ketjut ja pakkiparit ovat tismalleen samat kuin Dinamoa vastaan.

Illan vastustaja Traktor kohdattiin ensimmäisen kerran marraskuussa Tsheljabinskissä. Tuolloin Jokerit otti voiton luvuin 5-2. Itse asiassa helsinkiläiset ovat voittaneet Traktorin nyt kahdeksan kertaa peräkkäin KHL:ssä. Keskinäisistä peleistä on tullut kuuden vuoden aikana ainoastaan yksi tappio. Voittoja on yhdeksän.

Traktor on itäisen konferenssin jumbona kymmenen pistettä playoff-viivan alapuolella. Teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat vielä olemassa, mutta todennäköisesti edes voitot seitsemästä viimeisestä pelistä eivät nostaisi joukkuetta kuiville. Viidestä viime kamppailustaan joukkue on hävinnyt neljä.