Jokerit kohtaa tänään Dynamo Moskovan

Vakavan vamman marraskuussa kärsinyt Oliver Lauridsen on toipunut pelikuntoon ja palaa tänään Jokereiden kokoonpanoon kotiottelussa Dynamo Moskovaa vastaan. Antti Niemi jatkaa maalilla.

Lauridsen loukkaantui harjoituksissa marraskuun lopussa ja vamma vaati leikkaushoitoa. Jokerit tiedotti, että puolustaja on sivussa loppukauden, mutta toipuminen sujui lopulta selkeästi arvioitua nopeammin. Tanskalainen on siten tänään helsinkiläisten kokoonpanossa seitsemäntenä puolustajana.

Hyökkäykseen mukaan tulee Aleksi Halme, joka teki kaksi maalia kahdessa Mestis-ottelussa Kiekko-Vantaan riveissä perjantaina ja lauantaina. Hän hyppää kolmosketjun laitaan, josta Saku Mäenalanen siirtyy kakkosketjun keskelle.

Loukkaantuneiden listalla jatkavat Alex Grant ja Henri Ikonen. Grantin tilaa seurataan viikko kerrallaan ja Ikonen on sivussa runkosarjan loppuun. Janis Kalnins on sivussa sairastumisen vuoksi, eikä Eemeli Räsänen ole vielä palannut joukkueharjoituksiin sairastumisen jäljiltä. Waltteri Ignatjew on tänään toisena maalivahtina kokoonpanossa.

Läntisen konferenssin kolmantena oleva Jokerit saa maanantai-iltana kovan haasteen, sillä Dynamo kärkkyy kolmen pisteen päässä neljäntenä. Moskovalaiset ovat lisäksi pelanneet yhden ottelun vähemmän, joten loppusijoitusten kannalta kamppailulla voi olla iso merkitys. Jokereilla runkosarjaa on jäljellä neljä peliä.

Helsinkiläiset ovat olleet niskan päällä kauden aiemmissa kohtaamisissa, sillä kaikista kolmesta on tullut voitto. Moskovassa kumpikin kamppailu eteni jatkoajalle ja Hartwall Arenassa Jokerit otti 3-1-voiton marraskuun loppupuolella.

Dynamo saapuu Helsinkiin loistovireessä, sillä joukkue on voittanut kuusi edellistä kamppailuaan. Viimeksi lauantaina kukistui Dinamo Riika vieraissa 7-6 jatkoajalla. Avauserän jälkeen moskovalaiset olivat tappiolla luvuin 1-5, mutta kampesivat itsensä kahteen pisteeseen.

Dynamon riveissä nähdään kaksi suomalaispelaajaa: Teemu Pulkkinen ja Juuso Hietanen. Ex-jokeri Pulkkinen siirtyi seuraan joulukuussa Dinamo Minskistä. Hän on tehnyt uudessa seurassaan 13 kamppailussa 5+5=10 tehopistettä. Dynamon suurimmat tähdet ovat Vadim Shipatshjov, joka johtaa KHL:n pistepörssiä tehoin 17+48=65, ja maalipörssin kärkipaikkaa 30 osumalla hallussaan pitämä Dmitrij Jaskin.

Maanantain ottelu alkaa klo 18.30.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 72 Aleksi Halme
9 Ahti Oksanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)
26 Konsta Hirvonen

44 Mikko Lehtonen – 90 David Sklenicka
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö
7 Oliver Lauridsen

31 Antti Niemi (1 Waltteri Ignatjew)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.