Jääpallo – Bandyliigan pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona – Katso mistä lähtökohdista puolivälieriin lähdetään

Jääpallon Bandyliigan runkosarja saatiin päätökseen eilen sunnuntaina ja samalla selvisi myös puolivälieräparit. Runkosarjan voittaja Porvoon Akilles valitsi vastustajakseen kahdeksanneksi sijoittuneen OLS:n ja puolestaan kakkoseksi sijoittunut Veiterä valitsi odotetusti vastustajakseen WP-35:n. Sitten nähtiin valinnoissa ehkä pienehkö yllätys, kun kolmanneksi sijoittunut Porin Narukerä valitsi itselleen vastaansa viime kauden mestarin JPS:än, joten viimeiseen pariin jäivät Mikkelin Kampparit ja HIFK.

Ennakkoasetelmat keskiviikkona käynnistyviin puolivälieriin

Akilles vs OLS

Tähän ottelupariin ei ole kuin yksi suuri voittajasuosikki ja se on Porvoon Akilles. Joukkueet kohtasivat kahdesti runkosarjassa ja porvoolaiset voittivat molemmat ottelut maalierolla 16-2, joten jos tämä ottelupari menisi edes kolmanteen otteluun, olisi se todella sensaatiomainen yllätys, koska tasoero joukkueiden välillä on niin suuri. Ennakkoon otteluparin hahmona tulee olemaan runkosarjan maali- ja pistepörssin voittanut Akilleksen Denis Sadakov.

Kuva: Pekka Huovila
Casper Hänninen

Veiterä vs WP-35

Moni voisi luulla, että runkosarjan kakkosen Veiterän ja seitsemänneksi sijoittuneen WP-35 välinen ottelupari olisi ennakkoon yhtä selkeä kuin tuo edellinenkin, mutta näin ei välttämättä ole. Toki varkautelaiset hävisivät molemmat runkosarjan koitokset, mutta joukkue pystyi haastamaan todella hyvin kestomenestyjä Veiterän. Ensimmäinen kamppailu tammikuun alussa päättyi Veiterän 5-3 voittoon, mutta toinen ottelu Varkaudessa oli vieläkin tiukempi ja se päättyi puolestaan Veiterän niukkaan 5-4 voittoon. Otteluparin isona teemana tulee olemaan se, miten WP-35 saa pidettyä aisoissa Veiterän tärkeimmän pelaajan eli tähtipelaaja Tomi Hauskan. Hauska on varsinkin pelinrakentelussa iso osa Veiterän joukkuetta ja hänen kauttaan joukkueen peli pitkälti pyörii. Toki Veiterän materiaali on todella laaja, mutta mikäli  altavastaaja onnistuu pitämään Hauskan kurissa on WP-35:llä aidosti mahdollisuus viedä ottelupari ainakin kolmanteen otteluun tai miksei voittaa jopa koko ottelusarja.

Kuva: Pekka Huovila

Narukerä vs JPS

Porin Narukerä on ollut ehdottomia piristysruiskeita tämän kauden Bandyliigassa. Joukkue esitti runkosarjassa todella hienoja otteita ja se pystyi kertaalleen voittamaan sekä Akilleksen että Veiterän, joten joukkueella on tänä keväänä mahdollisuus voittaa jopa mestaruus. Toki nyt alkavat vasta ne tosipelit ja ensiksi pitää katsoa miten joukkue suoriutuu ensimmäisestä kovasta haasteesta, kun vastaan luistelee viime kauden mestari JPS. 

Narukerällä oli mahdollisuus valita vastustajakseen HIFK, mutta joukkue oli runkosarjassa niin suurissa vaikeuksissa helsinkiläisten kanssa, että porilaiset päättivät ottaa vastaansa viime kauden mestarin. Narukerä voitti runkosarjassa joukkueiden väliset molemmat kohtaamiset. Ensimmäinen ottelu Porissa oli selvempi, mutta toissa viikonloppuna pelatussa toisessa kohtaamisessa JPS pystyi tosissaan haastamaan Narukerän ja vaikka ottelu lopulta päättyikin porilaisten niukkaan voittoon, jäi JPS:lle ottelusta paljon hyviä asioita mukaan. Ottelusarjan yksittäisistä pelaajista esiin pitää nostaa Narukerän 46-vuotias Rinat Shamsutov, joka tuo kokemuksellaan sekä voittamisen kulttuurillaan paljon tärkeitä elementtejä porilaisten peliin. Lisäksi venäläispelaaja on niin kovissa liemissä keitetty seppä, että juuri näissä kevään tärkeissä peleissä mies varmasti syttyy parhaimpaansa.

Kuva: Pekka Huovila

Kampparit vs HIFK

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä on Kamppareiden ja HIFK:n välinen puolivälieräsarja. Ottelupari on ennakkoon todella tasainen, joten ei olisi suuri ihme jos tässä sarjassa pelattaisiin täydet kolme ottelua. Vaikka runkosarjassa Kampparit voittikin molemmat joukkueiden väliset kohtaamiset, on HIFK:lla silti sanansa sanottavana erityisesti kotipelissään Helsingissä. Toki runkosarjan loppu ei ollut HIFK:lta mikään mairitteleva, mutta joukkue pelasi päätöskierroksella hyvän ottelun Narukerää vastaan ja tuosta kamppailusta on varmasti kaivettavissa paljon positiivisia asioita myös tähän ottelusarjaan.

Kuva: Pekka Huovila

Ottelusarjan ehkä tärkein pelaaja on HIFK:n Joonas Peuhkuri. Mies palasi täksi kaudeksi takaisin Bandyliigan ja kauden alku olikin mieheltä vahvaa suorittamista ja tämä näkyi myös tehoissa. Sitä vastoin runkosarjan loppu oli mieheltä heikompaa ja viimeiseen seitsemään peliin mies teki vain tehot 0+3. Mikäli HIFK mielii päästä tästä otteluparista jatkoon, tarvitsee se ehdottomasti parempaa Peuhkuria kentällä, joka omalla esimerkillään johdattaa myös joukkueen muut pelaajat parempiin suorituksiin.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.