Jokerit kohtaa Spartakin tänään Pasilassa

Jokerit saa Oliver Lauridsenin takaisin pakistoonsa tiistain kamppailuun Spartak Moskovaa vastaan. Janis Kalnins palaa tolppien väliin.

Lauridsen loukkaantui 25.9. pelatussa TsSKA-pelissä ja on nyt kuntoutunut vammastaan. Tanskalainen palaa helsinkiläisten takalinjoille Teemu Erosen pakkipariksi. Jokerit pelaa tänään seitsemällä puolustajalla.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Hyökkäyksessä kauden toisen KHL-ottelunsa pelaa Aleksi Halme, joka nousee Matias Myttysen tilalle. Ketjuihin on tehty runsaasti muutoksia, kun Marko Anttila siirtyy Petri Kontiolan rinnalle ja Jesse Joensuu Peter Reginin vierelle. Mika Niemi saa laidoilleen Halmeen ja Ahti Oksasen.

Loukkaantuneiden listalla jatkavat Nicklas Jensen, Steve Moses, Antti Pihlström ja Konsta Hirvonen. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Myttynen ja Eemeli Räsänen.

Jokerit lähtee illan otteluun kahdeksan pelin pisteputkessa, mutta kahdesta viime kamppailusta on tullut jatkoaikatappiot Ak Bars Kazanille ja Torpedo Nizhni Novgorodille. Helsinkiläiset ovat läntisessä konferenssissa kuudentena pisteen edellä Spartakia, joka majailee seitsemäntenä.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Brian O’Neill on ollut Jokereiden hyökkäyksessä parhaassa vireessä ja lähtee illan otteluun viiden pelin pisteputkessa. Näissä kamppailuissa amerikkalainen on tehnyt 5+2=7 pistettä.

Jokerit ja Spartak pelaavat samassa Bobrov-divisioonassa, joten joukkueet kohtaavat neljä kertaa runkosarjassa. Seuraava koitos on jo viikon päästä Moskovassa, joten ryhmät tulevat toisilleen tutuiksi ennen maajoukkuetaukoa. Viime kaudella voitot tasattiin 2-2, kun molemmat veivät kotiottelunsa.

Tämän illan kamppailu alkaa klo 18.30.

Jokereiden kokoonpano:

80 Saku Mäenalanen – 27 Petri Kontiola – 12 Marko Anttila (A)
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 19 Veli-Matti Savinainen
9 Ahti Oksanen – 22 Mika Niemi – 72 Aleksi Halme

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 7 Oliver Lauridsen
4 Tommi Kivistö

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.