Jokerit kohtaa Lokomotiv Jaroslavlin

Jokerit lähtee hakemaan kuudetta peräkkäistä voittoaan torstain kotiottelussa Lokomotiv Jaroslavlia vastaan. David Sklenicka tekee KHL-debyyttinsä illan kamppailussa.

Sklenicka, 23, liittyi joukkueen vahvuuteen maanantain harjoituksissa. Pelilupa-asiat on nyt saatu kuntoon ja tshekki on valmis tositoimiin. Kaksissa edellisissä MM-kisoissa maataan edustanut puolustaja pelaa tänään Teemu Erosen pakkiparina.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Jokerit palasi maajoukkuetauolla tyylikkäästi tiistaina Moskovasta ottamalla Dynamosta 2-1-voiton jatkoajalla. Veli-Matti Savinainen tasoitti pelin viimeisellä minuutilla ja Viktor Lööv sivalsi ratkaisun. Janis Kalnins torjui 31 kertaa ja on jälleen tänään helsinkiläisten maalilla 11. peräkkäisessä pelissään.

Hyökkäykseen tehdään yksi muutos, kun Mika Niemi hyppää sentterin paikalle nelosketjuun. Antti Pihlström siirtyy laidalle, joten Ahti Oksanen on terveenä sivussa. Samoin on Tommi Kivistö. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Oliver Lauridsen, Nicklas Jensen ja Saku Mäenalanen.

Jokerit on läntisessä konferenssissa neljäntenä ennen tämän illan peliä ja voittanut siis viisi peräkkäistä peliä. Vastustaja Lokomotiv kukisti tiistaina Dinamo Minskin vieraskaukalossa ja on helsinkiläisistä neljän pisteen päässä seitsemäntenä. Lokomotiv on pelannut kaksi ottelua Jokereita enemmän.

Kahden ottelun voittoputkessa oleva Lokomotiv on ottanut kymmenestä edellisestä pelistään kaikkiaan kuusi kahden pisteen pottia. Tiistain pelissä joukkueen ulkomaalaisvahvistuksista puuttuivat ruotsalaistähti Anton Lander ja tshekkipakki Jakub Nakladal, joiden pelaaminen tänään on epävarmaa. Varmuudella sivussa on hyökkääjä Stepan Sannikov.

Lokomotiv on voittanut Jokerit kahdesti Helsingissä tällä kaudella, kun taas Jaroslavlissa vieraat olivat parempia alkukaudesta. Joukkueet kohtaavat vielä kahdesti Jaroslavlissa tämän kauden runkosarjassa.

Illan ottelu alkaa klo 18.30.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Petri Kontiola – 48 Henri Ikonen
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 11 Steve Moses
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)
72 Aleksi Halme

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 90 David Sklenicka

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.