Chigaco Bulls voitti jatkoajalla Washingtonin

Washington Wizard ja Chicago Bulls kohtasivat keskiviikkona NBA:ssa. Ottelu eteni jatkoajalle asti, jossa Bulls oli parempi yhteispistein 109-110. Pisteenkin voitto riittää ja ottelu oli suomalaisittain menestyksekäs Lauri Markkasen huikean esityksen jälkeen. Markkanen heitti huikeat 31 pistettä pelitilanneheittojen upotessa recordilla 12/19. Lisäksi Markkanen upotti tällä kaudella ensimmäisen kerran viisi kolmosta ja otti yhdeksän levypalloa. Markkanen pelasi yli 36 minuuttia ja oli ottelun paras pistemies.

– Emme olleet kovin hyviä kolmen neljänneksen ajan. Mutta teimme tarpeeksi voittaaksemme, Bullsin päävalmentaja Jim Boylen sanoi NBC Sportsille.

Wizards johti ottelua 93–75 runsaat kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppua, mutta Bulls kiri eron kiinni joukkueen varsinaisen peliajan lopulla kymmenen viimeistä pistettä heittäneen Zach LaVinen johdolla. Hänen kolme vapaaheittoaan tasoittivat tilanteeksi 96–96 viisi ja puoli sekuntia ennen loppua. Wizardsin Bradley Bealin hyppyheitto vei Wizardsin johtoon 0,5 sekuntia ennen loppua.

Tämän jälkeen LaVinea haettiin korin alta, mutta häntä vartioineelle Isaac Bongalle vihellettiin virhe. LaVine upotti molemmat vapaaheitot ja tasoitti pelin ja vuorossa oli jatkoaika. LaVine oli tehokas myös jatkoajalla ja auttoi Bullsin voittoon, kun hän syötti Wendell Carterin avopaikkaan korin alle, mistä tämä nosti ottelun viimeiset pisteet yhdeksän sekuntia ennen jatkoajan päättymistä ja Bulls voitti.

Seuraavaksi Bulls kohtaa Detroit Pistonsin lauantaina paikallista aikaa.