Jokerit kohtaa keskiviikkoillan kotiottelussaan Ak Bars Kazanin

Andreas Lindbäck

Yhdeksän peräkkäistä ottelua voittanut Jokerit oli tositoimissa viimeksi lauantaina, kun HK Sotshi kaatui Helsingissä luvuin 4-2. Sijoitus läntisessä konferenssissa on tähän päivään lähdettäessä toinen. Edellä on ainoastaan Dynamo Moskova, jolla on saman verran pisteitä (18), mutta yksi ottelun vähemmän pelattuna (10).

Janne Juvonen torjui lauantain Sotshi-voitossa ja tänään on jälleen Lindbäckin vuoro hypätä tolppien väliin. Jensen huilasi lauantaina pelikiellon ja Hännikäinen sairastumisen takia. Molemmat ovat tänään jälleen joukkueen vahvuudessa tutuilla paikoillaan. Loukkaantumisten takia sivussa ovat Marko Anttila, Kalle Kossila ja Alex Grant.

Brian O’Neillin pisteputki kasvoi lauantaina jo kuuden ottelun mittaiseksi. Amerikkalainen on kasannut näissä peleissä tehot 1+8=9. Tämän päivän synttärisankari Jordan Schroederin pisteputki on ehtinyt viiteen peliin (2+5=7).

Tämän illan vastustaja Ak Bars on sekin erinomaisessa iskussa tuloksellisesti. Viisi peräkkäistä voittoa ottanut tatarstanilaisryhmä kaatoi viimeksi sunnuntaina Spartak Moskovan kotonaan luvuin 3-1.

Jokerit ja Ak Bars ottivat yhteen kauden avauspelissään Kazanissa. Tuolloin isännät olivat terävämpiä ja veivät pisteet luvuin 3-0. Ak Bars on ollut Jokereille yksi vaikeimmista vastustajista KHL-aikana. Runkosarjassa on kohdattu kaikkiaan 15 kertaa ja vain neljästi helsinkiläiset ovat ottaneet voiton. Ak Bars on vienyt kuusi edellistä kohtaamista ja Jokereiden edellinen voitto on peräisin lokakuulta 2018.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30!

Jokereiden kokoonpano

13 Julius Junttila – 21 Brian O’Neill (C) – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen (A)
33 Markus Hännikäinen – 10 Jordan Schroeder – 77 Teemu Turunen
6 Jesse Joensuu – 42 Hannes Björninen – 48 Henri Ikonen

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.