Jokerit kohtaa iltapäivän pelissä Barys Nur-Sultanin

Jokerit kohtaa keskiviikon vierasottelussaan Barys Nur-Sultanin klo 15.30 Suomen aikaa. Puolustaja Roope Reini on ensimmäistä kertaa KHL-kokoonpanossa. Maalilla jatkaa Janis Kalnins.

Reini, 20, on pelannut kauden ensimmäisen puolikkaan Kiekko-Vantaan Mestis-ryhmässä ja tehnyt 19 kamppailussa 3+6=9 pistettä. Hän oli Jokereiden mukana harjoituskaudella, joten ottelut KHL-joukkueita vastaan tulivat jo tuolloin tutuksi. Tänään hänet on merkitty Tommi Kivistön pakkipariksi.

Reini nousee kokoonpanoon Teemu Erosen paikalle. Tämä on sivussa sekä keskiviikon että perjantain otteluista henkilökohtaisen syyn vuoksi. Eronen on jo matkustanut takaisin Suomeen. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Oliver Lauridsen, Nicklas Jensen ja Saku Mäenalanen. Terveenä sivussa on Mika Niemi.

Jokerit aloitti kolmen ottelun vieraskiertueen voittamalla Salavat Julajev Ufan maanantaina 3-2. Brian O’Neill, Henrik Haapala ja Marko Anttila iskivät punakeltaisten osumat ja tolppien välissä Janis Kalnins pysäytti 31 laukausta. O’Neill on kolmen ottelun pisteputkensa aikana nakutellut tehot 2+2=4. Jokerit on läntisessä konferenssissa edelleen kahdeksantena tasapisteissä seitsemäntenä olevan ja kolme ottelua enemmän pelanneen Lokomotivin kanssa.

Itäisessä konferenssissa neljäntenä oleva Barys on ollut tälläkin kaudella hyvässä vireessä. Tämän päivän peliin joukkue lähtee kolmen ottelun voittoputkessa, kun vieraissa kaatuivat Metallurg ja Avtomobilist sekä viimeksi kotona Dinamo Minsk.

Kazakstanilaisten riveissä nähdään ex-jokeripakki Atte Ohtamaa, joka valittiin viime viikon parhaaksi KHL-pakiksi. Myös Iiro Pakarinen on Barysin listoilla, mutta hän ei ole pelannut sitten lokakuun puolivälin loukkaantumisen vuoksi. Ex-jokerivahti Henrik Karlsson on hänkin edelleen Barysin maalivahtiosastolla, mutta kanadalainen Edward Pasquale on kantanut päävastuun.

Jokerit ja Barys eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet. Nur-Sultan eli entinen Astana on ollut helsinkiläisille yksi vaikeimmista paikoista, sillä neljästä pelistä on tullut vain yksi voitto. Kaikkiaan KHL-ajan keskinäiset kohtaamiset ovat menneet 6-3 Barysille.

Iltapäivän ottelu alkaa klo 15.30 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Petri Kontiola – 48 Henri Ikonen
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)
72 Aleksi Halme

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
63 Roope Reini – 4 Tommi Kivistö

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.