Jokerit kohtaa Amur Habarovskin

8CBDF0BF-C8D1-4614-AAE1-1C3E95002528

Jokerit kohtaa Amur Habarovskin keskiviikkona Hartwall Arenassa ja hakee viidettä peräkkäistä voittoaan. Ryan Zapolski palaa tolppien väliin kahden pelin tauon jälkeen.

Amerikkalaisvahti torjui viimeksi perjantaina, kun Jokerit kukisti Admiral Vladivostokin niukasti 3-2. Kahdessa seuraavassa pelissä maalilla oli Karri Rämö, joka päästi 120 minuutin aikana taakseen vain yhden kiekon. Jokerit otti yhden maalin voitot niin Jugrasta sunnuntaina kuin Sibirin tiistaina.

Puolustus jatkaa viime pelin muotissa, mutta hyökkäykseen tulee jälleen pieniä muutoksia rotaation vuoksi. Lepovuorossa ovat Nicklas Jensen ja Marko Anttila, Olli Palola taas on 13:s hyökkääjä. Paluun pelaavaan miehistön yhden ottelun tauon jälkeen tekevät Pekka Jormakka, John Norman ja Henri Ikonen.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Jesper B. Jensen, Juho Rautanen ja Mike Lundin sekä hyökkääjä Brian O’Neill. Heistä Jensen on lähimpänä paluuta ja ollut jo mukana jääharjoituksissa. Rautasen ja Lundinin tilannetta seurataan viikko kerrallaan, kun taas O’Neill on sivussa joulukuun loppuun.

Jokerit on voittanut kahdeksasta viime pelistään seitsemän ja vankistanut asemiaan läntisen konferenssin kolmantena. Voittoputki on tällä hetkellä neljän ottelun mittainen. Ero seuraavana lännessä tulevaan Lokomotiv Jaroslavliin on 15 pistettä.

Myös Amur Habarovsk pelaa vahvaa kautta ja on tiukasti mukana itäisen konferenssin playoff-taistossa. Tällä hetkellä eroa pudotuspeliviivaan on kaksi pistettä ja Amur on myös pelannut kaksi ottelua pahimpia kilpailijoitaan vähemmän. Sijoitus idässä on kymmenes.

Jokerit ja Amur kohtasivat Habarovskissa syyskuussa, jolloin Jokerit nousi kahdesti takaa-ajoasemasta rinnalle ja lopulta voittoon. Loppuluvut kirjattiin 4-2. Tällä kaudella helsinkiläiset ovat viisi kertaa kääntäneet tappioaseman voitoksi.