Jokerit kärsi jälleen tappion nyt pisteet kävi hakemassa Moskovan Spartak

Jokerit jatkoi tänään urakkaansa KHL:ssä, kun se kohtasi kotonaan Moskovan Spartakin. Helsinkiläisjoukkue kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun Spartak oli parempi maalein 2-1

Ottelun alku oli Jokereille hankala eikä joukkue saanut hyökkäyssuuntaan juuri minkäänlaista peliä aikaan. Spartak hallitsi ottelun ensimmäistä kymppiä, mutta ei vieraatkaan saaneet mitään huippuvaarallisia paikkoja aikaan. Ottelun avausmaali nähtiin, kun Jokerit pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa ylivoimalla. Saku Mäenalanen ja Petri Kontiola pelasivat nopeilla syötöillä huippupaikan kapteeni Peter Reginille, joka latasi kiekon ohi Spartak-vahti Julius Hudacekin ja näin Jokerit siirtyi ottelussa 1-0 johtoon. Maalin jälkeen Jokerit sai virtaa otteisiinsa ja erän loppupuoli oli joukkueelta huomattavasti parempaa tekemistä. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja erätauolle mentiin Jokereiden 1-0 johdossa.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Toinen erä oli tasaista pelaamista, mutta Jokerit sai erässä enemmän pitkiä hyökkäyksiä Spartakin päätyyn kuin mitä ensimmäisessä erässä nähtiin. Molemmilla joukkueilla oli muutamia hyviä paikkoja, mutta molempien joukkueiden maalivahdit jatkoivat hyvää pelaamistaan. Erän lopussa Jokerit sai pitkän pyörityksen moskovalaisten päätyyn, joka lopulta päättyi kotijoukkueen ylipelaamiseen ja Spartak sai 2 vs 1 hyökkäyksen, josta
Ansel Galimov teki omalla henkilökohtaisella taidollaan todella näyttävän 1-1 tasoitusmaalin ja näissä numeroissa mentiin myös erätauolle.

Päätöserä alkoi vieraiden komennossa ja Spartak siirtyi 2-1 johtoon Artyom Fyodorovin kauden viidennellä osumalla. Moskovalaiset hallitsivat päätöserää muutenkin ja pääsivät yrittämään johdon lisäämistä kahdesti ylivoimalla, mutta Jokereiden alivoima kuitenkin kesti vieraiden yritykset. Lopullinen ratkaisu nähtiin vajaat puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Anatoly Nikontsev laukoi tyhjiin numerot 1-3.  Jokerit ei kuitenkaan vielä luovuttanut vaan Peter Regin kavensi illan toisella maalillaan lukemat 2-3, mutta tämän lähemmäksi ei kotijoukkue enää päässyt ja näin pisteet matkasivat Moskovaan.