Jokerit ja Pietarin SKA kohtaavat Pietarissa

Bobrov-divisioonann kärkikamppailu odottaa Pietari jääpalatsissa. Jokerit lähtee haastamaan SKA:ta, joka taipui helsinkiläisten käsittelyssä kaksi viikkoa sitten murskalukemin.

Perjantaina 3.1. Hartwall Arena nautti, kun Jokerit pöllytti SKA:n tähtisikermää lukemin 6-0. Jokerit on pelannut tämän jälkeen viisi peliä, joista voittanut neljä, kun taas SKA on pelannut neljästi ja voittanut kolmesti. Pietarilaiset ovat kaksi pistettä Jokereita edellä yhden ottelun enemmän pelanneena.

Jokerit otti kaksi pistettä tiistaina Vitjazin vieraana luvuin 3-2, mutta koki kolmannessa kovia loukkaantumisten muodossa. Alex Grant ja Teemu Eronen jättivät pelin kesken, eivätkä pelaa tänään. Lisäksi John Norman jää sivuun sairastumisen vuoksi. Loukkaantumislistalla ovat edelleen Saku Mäenalanen, Antti Pihlström, Henri Ikonen, Oliver Lauridsen ja Aleksi Halme.

Eemeli Räsänen hälytettiin peräpäähän Kiekko-Vantaan riveistä ja Konsta Hirvonen hyppää Normanin tilalle kolmosketjun keskelle. Kokoonpanossa on tänään siis 12 hyökkääjää ja kuusi puolustajaa. Janis Kalnins pelaa maalilla.

Viktor Lööv pelaa illalla sadannen KHL-runkosarjaottelunsa. Viime kaudeksi Jokereiden riveihin siirtynyt ruotsalainen on tehnyt pelaamissaan kamppailuissa 9+17=26 pistettä. Hän pelaa tänään tuttuun tapaan Sami Lepistön parina.

Nicklas Jensen on ollut tulikuuma paluunsa jälkeen ja pisteputki on venynyt jo 11 kamppailuun. Tanskalainen on tehnyt näissä otteluissa 10+7=17 pistettä. Petri Kontiolan pisteputki on kolme ottelua (1+3=4), samoin Brian O’Neillin (0+3=3).

SKA on pystynyt tilkitsemään maalinsa paremmin Helsingissä kokemansa selkäsaunan jälkeen ja maalivahti Magnus Hellberg on pitänyt nollan nyt yhtäjaksoisesti 113 minuutin ja 22 sekunnin ajan. Tiistaina SKA kukisti kotonaan Dinamo Riian helpohkosti luvuin 3-0.

Jokereiden tapaan pietarilaiset ovat kärsineet viime aikoina jonkin verran loukkaantumisista. Hyökkääjät Aleksandr Barabanov ja Anton Burdasov ovat olleet pidempään sivussa, eikä Miro Aaltostakaan ole näkynyt viime otteluissa kokoonpanossa. Sergei Plotnikov ei pelaa tänään pelikiellon vuoksi.

Illan huippuottelu alkaa klo 18.30. Tämän päivän jälkeen KHL vetäytyy All Star -tauolle ja pelit jatkuvat jälleen ensi viikolla.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 26 Konsta Hirvonen – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 90 David Sklenicka
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
4 Tommi Kivistö – 77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

SKA:n kokoonpano:

19 Vladimir Tkatshjov – 12 Jori Lehterä – 65 Nail Jakupov
91 Maksim Karpov – 23 Joonas Kemppainen – 40 Jevgeni Ketov
96 Andrei Kuzmenko – 4 Jarno Koskiranta – 41 Vasili Glotov
86 Kirill Martshenko – 71 Ivan Morozov – 92 Vasili Podkolzin
29 Ilja Kablukov

77 Anton Belov – 32 Lukas Bengtsson
24 Vasili Tokranov – 27 Igor Ozhiganov
3 Dinar Hafizullin – 2 Artjom Zub
79 Danila Galenjuk

45 Magnus Hellberg (1 Aleksei Melnitshuk)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.