Jokerit hankkineet loppukaudeksi uuden puolustajan

Jokerit

Jokerit ja Vitali Menshikov ovat sopineet loppukauden kattavasta sopimuksesta. Venäläispuolustaja on pelannut urallaan yhdeksällä kaudella yli 300 KHL-ottelua.

-Menshikov on luotettava puolustuspään pelaaja, jolla on runsaasti kamppailuvoimaa. Hänellä on erinomainen joukkuepelaajan luonne. Uskomme, että hänestä on joukkueellemme apua, kun kausi etenee kohti kevään isoimpia pelejä, kertoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri.

-Oli miellyttävä yllätys, kun sain kuulla Jokereiden kiinnostuksesta, sillä siitä taitaa olla pitkä aika, kun täällä on viimeksi pelannut venäläispelaaja. Neuvottelujen aikana ymmärsin, että edessäni on hieno uusi haaste. Aion tehdä kaikkeni, jotta olen luottamuksen arvoinen, Menshikov toteaa.

Menshikov, 32, on Traktor Tsheljabinskin kiekkokoulun kasvatti. Hän debytoi KHL:ssä kaudella 2012-13 Avtomobilist Jekaterinburgin riveissä ja on edustanut sarjassa myös Sibir Novosibirskiä, Avangard Omskia, Dynamo Moskovaa, Traktoria, Metallurg Magnitogorskia ja viimeksi tämän kauden alkupuoliskolla Admiral Vladivostokia. Yhteensä hän on pelannut KHL:ssä 307 runkosarjapeliä tehoin 10+41=51.

Menshikov on Jokereiden historian viides venäläispelaaja. Puolustaja Valeri Kuzmin edusti helsinkiläisseuraa kaudella 1975-76, puolustaja Nikolai Makarov kausilla 1982-84, puolustaja Fjodor Kanareikin kaudella 1987-88 ja hyökkääjä Dmitri Kvartalnov kaudella 1999-00. Kvartalnov toimii tätä nykyä Ak Bars Kazanin päävalmentajana.

Menshikov liittyy Jokereiden vahvuuteen maanantaina Spartak-pelin jälkeen ja harjoittelee joukkueen mukana ensimmäistä kertaa tiistaina Jaroslavlissa. Hänen pelinumeronsa on 41.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.