Jokereiden kokoonpano SKA-peliin – mukana debytantteja

Jokerit kohtaa tiistai-illan kotiottelussaan SKA Pietarin klo 18.30. Helsinkiläisten maalilla pelaa Anders Lindbäck ja kokoonpanossa nähdään useita KHL-debytantteja.

Karanteenista vapautuvat ja kokoonpanoon nousevat Jesse Joensuu, John Norman, Iiro Pakarinen, Eeli Tolvanen, Saku Mäenalanen, Marko Anttila, Henri Ikonen, Mikko Lehtonen sekä maalivahdit Lindbäck ja Waltteri Ignatjew. Uusina miehinä KHL-debyyteissään nähdään Mika Partanen, Mathias Hänninen, Rasmus Lahnaviik, Eetu Mäki, Nuutti Viitasalo, Mico Luoto ja Jaako Manninen. Partasen ohella kaksi muuta koeajalla olevaa pelaajaa Joonas Järvinen ja Matias Myttynen ovat KHL:ssä esiintyneet aiemmin urallaan.

Jakub Krejčík ja Viktor Lööv ovat kokoonpanossa siitä huolimatta, että olivat edellisellä vieraskiertueella mukana. Kaksikko on sairastanut koronaviruksen aiheuttaman taudin jo aikaisemmin ja ovat viranomaisarvioiden perusteella edelleen suojassa uudelta tartunnalta. Koko muu ryhmä, joka oli mukana vieraspeleissä 1. ja 3. marraskuuta, on edelleen karanteenissa.

Jokereiden päävalmentajana tämän illan ottelussa toimii seuran U20-joukkueen päävalmentaja Tero Määttä. Kehitysvalmentaja Tomi Mäki ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen toimivat valmentajina vaihtopenkillä.

Jokerit pelasi viimeksi siis 3.11. ja voitti HK Sotshin vieraskaukalossa hienon nousun jälkeen jatkoajalla luvuin 5-4. Joukkue on läntisessä konferenssissa seitsemäntenä, mutta edelleen pelejä on reippaasti vähemmän kuin muilla joukkueilla. Eroa toisena olevaan SKA:han on neljä pistettä ja pelejä pelattuna viisi vähemmän.

SKA pelasi viimeksi 28.10. kotonaan ja hävisi Kunlun Red Starille luvuin 1-2. Sitä ennen tuli 5-2-voitto Avangard Omskista ja muutenkin SKA on pelannut viime ajat voitto-tappio-voitto tahdilla. Pietarilaiset hakevat otteisiinsa tasaisuutta ja marssittavat tuttuun tapaan jäällä nimekkään ryhmän varmasti myös tänä iltana.

Jokerit ja SKA eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet. KHL-runkosarjapeleissä voitot ovat menneet 17-7 pietarilaisten eduksi.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30. Ovet avataan klo 17.30.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
20 Eeli Tolvanen – 80 Saku Mäenalanen – 12 Marko Anttila (C)
27 Mika Partanen – 63 Matias Myttynen – 48 Henri Ikonen
54 Mathias Hänninen – 40 Rasmus Lahnaviik – 61 Eetu Mäki

44 Mikko Lehtonen (A) – 34 Nuutti Viitasalo
50 Viktor Lööv – 53 Mico Luoto
36 Jakub Krejčík – 7 Joonas Järvinen
52 Jaako Manninen

39 Anders Lindbäck (1 Waltteri Ignatjew)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.