Jokereiden idänkiertue päättyy!

E94DFD6A-8411-4ECB-9512-D81A648B27BC

John Norman palaa tositoimiin sunnuntain ottelussa, kun Jokerit päättää neljän ottelun vieraskiertueensa Hanti-Mansijskissa. Kamppailu Jugraa vastaan alkaa klo 13.30.

Norman on ollut sivussa neljästä viime pelistä loukkaantumisen vuoksi. Nyt ruotsalaishyökkääjä on toipunut pelikuntoon ja pelaa tänään samassa ketjussa Pekka Jormakan ja Marko Anttilan kanssa. Norman on tehnyt tällä kaudella 21 ottelussa 6+7=13 pistettä, joilla hän on Jokereiden kuudenneksi tehokkain pelaaja.

Ryan Zapolski palaa tolppien väliin kahden ottelun tauon jälkeen. Karri Rämö torjui voiton perjantaina Omskissa ja pelasi myös sitä ennen Novosibirskissä. Alkukaudesta isoa vastuuta kantanut Zapolski saa tänään torjuntavuoron ja pelaa kauden 24. ottelunsa.

Kuva: Jokerit

Huilivuorossa sunnuntain pelissä on Mika Niemi, joka suuntaa Anttilan, Antti Pihlströmin, Sami Lepistön ja Eeli Tolvasen kanssa maajoukkuetehtäviin ensi viikolla. Sama pätee Normaniin sekä Yhdysvaltain paidassa Deutschland Cupissa esiintyviin Zapolskiin, Matt Gilroyhin ja Brian O’Neilliin. Loukkaantumisen takia sivussa tämän viikon peleistä ollut Mike Lundin saattaa jättää turnauksen väliin.

Lundinin ohella vieraskiertueella eivät loukkaantumisten vuoksi pelanneet Rasmus Rissanen ja Tommi Huhtala. Heidän pelikuntonsa arvioidaan uudelleen maajoukkuetauon jälkeen, ja on mahdollista, että koko kolmikko pääsisi takaisin tositoimiin heti kuun puolivälissä, kun KHL-pelit jatkuvat.

Jokerit palasi voittokantaan perjantaina Omskissa kukistettuaan Avangardin lukemin 3-1. Rämö teki 23 torjuntaa ja maalinteossa onnistuivat Nicklas Jensen, Antti Pihlström ja Brian O’Neill. Jokerit johti ottelua kahden erän jälkeen kahdella maalilla, eikä ollut enää kolmannessa yllätettävissä.

Helsinkiläisjoukkue on läntisessä konferenssissa kolmannella sijalla ja vankalla otteella kiinni kotiedussa, kun runkosarja on miltei puolivälissään. Tämän iltapäivän vastustaja Jugra on itäisen konferenssin viimeisenä ja playoff-viivaan on matkaa 16 pistettä. KHL:n pienimpiin seuroihin kuuluva joukkue pystyy kuitenkin kotonaan yllätyksiin.

Jugran paras pistemies on alkukaudesta ollut hyökkääjä Pavel Varfolomejev, joka on tehnyt tehot 7+3=10. Hän pelaa joukkueensa ykkösketjussa yhdessä Leijoniin valitun Veli-Matti Savinaisen sekä tshekki Vojtech Polakin kanssa. Jugran maalilla nähtäneen seuraan täksi kaudeksi siirtynyt monivuotinen Torpedo-vahti Ilja Proskurjakov.

Jugra on voittanut kymmenestä viime pelistään kolme ja vain yhden varsinaisella peliajalla. Se tuli kolme peliä sitten Vitjazia vastaan kotona luvuin 4-1. Kaksi viime peliään Jugra on hävinnyt TsSKA Moskovalle 0-5 ja Slovan Bratislavalle 2-4.

Jokerit ja Jugra ovat kohdanneet KHL-aikana viidesti ja aina helsinkiläisjoukkue on ottanut voiton, kerran jatkoajalla ja neljästi varsinaisella peliajalla. Viime kaudella peli Hanti-Mansijskissa oli tasainen ja ratkesi vasta kolme minuuttia ennen loppua Marko Anttilan tekemään 3-2-voittomaaliin.

Tämän iltapäivän peli alkaa klo 13.30 Suomen aikaa.