Joensuun Maila uusi mestaruutensa kotiyleisön edessä

Joensuun Maila on miesten Superpesiksen Suomen mestari toista vuotta putkeen. Joensuulaiset kaatoivat neljännessä loppuottelussa Sotkamon Jymyn jaksoin 2-1. Koko finaalisarja kääntyi JoMan hyväksi 3-1.

Kotijoukkue tuskaili ottelun avausjaksolla sisäpelinsä kanssa, eikä onnistunut neljän vuoroparin aikana tuottamaan juoksun juoksua. Roope Korhonen löi sen sijaan alkutahdit pelille kolmannessa vuorossa, mikä riitti ensimmäisen jakson voittoon.

Myös toinen jakso alkoi Sotkamon komennossa, mutta Juha Puhtimäen tarkka lyönti avasi lopulta JoMankin juoksuhanat. Tämän jälkeen onnistuminen seurasi toista, ja isännät pääsivät hurmostilaan 3900-päisen yleisön edessä. Joensuu iski jaksoon kaikkiaan seitsemän juoksua, vieraiden jäädessä neljään.

Sotkamo oli lähellä nollata kotijoukkueen ponnistelut heti supervuoron alkuun, mutta lyöjäjokeri Aleksi Rautiainen käänsi tilanteen päälaelleen. 33-vuotias kokenut kehäkettu pommitti pallon kakkosrajasta läpi kolmen juoksun arvoisesti. 3-0-tappioasemassa SoJy ei löytänyt enää lääkkeitä Joensuun horjuttamiseksi, vaan mestaruusjuhlat pääsivät käyntiin Kerubi Stadionilla.

Viime syksynä JoMa kaatoi loppuottelusarjassa Kouvolan Pallonlyöjät puhtaasti 3-0. Tuota kautta edelsi viiden perättäisen pronssimitalin putki.