Jets murskasi Red Wingsin – lue kierrosraportti

Winnipeg Jets antoi kylmää kyytiä konferensin pohjalle juuttuneelle Detroit Red Wingsille voittaen sen 5-1. Patrik Laine teki maalin ottelun toisessa erässä. Laineella on nyt kasassa tehot 9+20.

Valmentajaansa äkisti vaihtanut Dallas Stars voitti kotonaan New Jersey Devilsin 2-0. Devilsin tappioputki on nyt kuuden ottelun mittainen. Dallasin toiseen maaliin syötön antoi Roope Hintz. Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Sami Vatanen eivät päässeet tehopisteille mutta kaikki pelasivat yli 20 minuuttia.

Edmonton Oilers kohtasi Carolina Hurricanesin ja Carolina voitti ottelun 3-6. Sebastian Aho avasi Carolina Hurricanesin maalihanat heti ensimmäisen erän alussa. Aho teki vielä kolmannessa erässä illan toisen maalinsa. Kyseessä oli Ahon NHL-uran 100. maali. Molemmat Ahon maalit syötti Teuvo Teräväinen. Edmontonin maalilla pelannut Mikko Koskinen torjui ottelussa 26 kertaa. Aho valittiin kamppailun ykköstähdeksi.

Florida Panthers hävisi Tampa Bay Lightningille 1-2. Floridan Aleksander Barkov pelasi yli 21 minuuttia vailla tehopisteitä.

Pittsburgh Penguins kohtasi Montreal Canadiensin. Canadiens vei ottelun 1-4. Joel Armia teki toisessa erässä Montrealin toisen maalin. Armia hankki samassa erässä vielä syöttöpisteen. Myös Artturi Lehkonen poimi itselleen syöttöpisteen. Armia on tehnyt nyt 11. maalia. Koko viime kaudella hän teki 13.

Minnesota Wild kohtasi kotonaan Anaheim Ducksin ja Anaheim vei ottelun voittolaukausten jälkeen 2-3. Minnesotan maalissa oli uransa kolmannen NHL-pelinsä pelannut Kaapo Kähkönen. Kähkösen tilastot kolmesta pelistä ovat 94,69% ja 1.95 GA.

Arizona Coyotes hävisi Calgary Flamesille 2-5. Coyotesin maalilla pelasi Antti Raanta, joka torjui 24 kertaa. Calgaryn maalilla Cameron Talbot torjui huikeat 46 kertaa.

Nashville Predators voitti San Jose Sharksin 3-1. Juuse Saros oli torjuntavuorossa Predatorsin maalilla ja hän torjui 24 kertaa ja rangaistuslaukauksen. Mikael Granlund palasi kaukaloon huilattuaan kaksi peliä alaraajavamman takia. Granlund nappasi syöttöpisteen joukkueensa ensimmäiseen maaliin. Ottelussa kävi tunnelma varsin korkealla, sillä jäähyjä jaettiin yhteensä 20 kappaletta.

Buffalo Sabres voitti St. Louis Bluesin 5-2. Buffalon Henri Jokiharju nappasi itselleen syöttöpisteen. Rasmus Ristolainen ei päässyt tällä kertaa tehoilla.

Los Angeles Kings voitti New York Rangersin 3-1. Rangersin ainoan maalin teki ylivoimalla Artemi Panarin, johon syöttöpisteet saivat Chris Kreider ja Kaapo Kakko. Kakko on nyt tehnyt tulokaskaudellaan 28 ottelussa tehot 6+8.