Japanin F1-kilpailuun aikataulumuutoksia – aika-ajot siirtyi sunnuntaille taifuunin vuoksi

Japanin GP:n aika-ajot on siirretty ajettavaksi sunnuntaille, tiedotti kansainvälinen autoliitto FIA. Syynä aikataulumuutoksiin on taifuuni, jonka ennustetaan saapuvan maahan juuri lauantaiksi.

Embed from Getty Images

Kaikki lauantain ajotapahtumat Suzukan radalla on peruttu, joten kolmannet harjoitukset jäävät F1-talleilta välistä. Aika-ajojen on määrä alkaa sunnuntaina paikallista aikaa kello 10, eli varhain aamuneljältä Suomen aikaa. Kisa puolestaan käynnistyy normaalisti Suomen aikaa kello 8.10.

Sääennusteiden mukaan supertaifuuni Hagibiksen odotetaan tuovan radan päälle voimakkaita ja nopeasti eteneviä sateita ja tuulia. Tiimit aloittivat välineistönsä purkutyöt heti perjantaiaamun harjoitusten jälkeen.

Järjestäjät ovat varautuneet myös siihen, että aika-ajoja ei päästä ajamaan lainkaan viikonlopun aikana. Tällöin osakilpailun lähtöjärjestys määräytyisi perjantain jälkimmäisten harjoitusten perusteella, eli piikkipaikalta lähtisi näin ollen Mercedeksen Valtteri Bottas.

Japanissa tällainen järjestely ei ole täysin uutta, sillä aika-ajot on jouduttu ajamaan kisapäivänä myös vuosina 2004 ja 2010.

https://twitter.com/F1/status/1182460600204562437

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.