Jännittävä ralliviikonloppu päättyi Ruuhimäelle – Ott Tänak hallitsi Jyväskylän sorateitä, Lappi ajoi upeasti toiseksi

Toyotan Ott Tänak kaasutti suvereeniin voittoon Jyväskylän MM-rallissa. Esapekka Lappi onnistui pitämään päätöspäivänä Jari-Matti Latvalan takanaan ja sijoittui toiseksi. Lappi jäi kärkimies Tänakista 25,6 sekuntia.

Embed from Getty Images

Virolaistähti Tänak kiristi rallin piikkipaikalle lauantaiaamuna, eikä miehelle löytynyt tuon jälkeen haastajaa. Ykköstilan myötä Tänak onnistui kasvattamaan entisestään MM-johtoaan Sebastien Ogieriin ja Thierry Neuvilleen nähden.

Jo toista vuotta putkeen Jyväskylässä voittanut Tänak onnistui nappaamaan täydet viisi pistettä myös rallin päättävältä Power Stagelta. Muut lisäpisteet menivät Neuvillen, (Andreas) Mikkelsenin, Ogierin ja Latvalan nimiin.

– Hyvältä tuntuu. Oikeastaan täydellinen viikonloppu. Viisi kisaa jäljellä vielä ja niistä tarvitaan samanlaisia tuloksia, tiivisti Tänak Ruuhimäen maalissa.

Kauden toiseen podiumsijoitukseen ajanut Lappi onnistui löytämään itseluottamuksensa tutuilta teiltä. Kaksi pätkävoittoa viikonlopun aikana saalistanut suomalainen oli selvästi tallikaveriaan Ogieria nopeampi.

Latvalaan nähden Lappi pystyi repäisemään eroa lauantain viimeisillä erikoiskokeilla, jonka jälkeen Latvala ja Toyota ei enää lähtenyt takaa-ajoon.

Embed from Getty Images

Tommi Mäkisen kolmesta Toyota-suojatista Kris Meeke rysäytti kiveen niin lauantaina kuin sunnuntainakin, joten Latvalan tuomat lisäpisteet nousivat tallin kannalta arvokkaaseen rooliin.

– Kovien paineiden alla ajettiin. Monet asiat kävivät mielessä vielä power stagella, mutta jos se nyt helpottaisi, huokaisi Latvala.

Norjalaiskuljettaja Andreas Mikkelsen pyyhälsi rallissa neljänneksi ennen Citroenin Sebastien Ogieria. MM-sarjassa toisena oleva Neuville jäi kuudenneksi.

Teemu Sunisen kisa oli vaisu. Ford-kuljettaja löi tallikaverinsa selvällä erolla, mutta ei yltänyt terävimmän kärjen vauhtiin. Lopputuloksena oli kahdeksas sija.

WRC2Pro-luokassa Skodan tehdastallin suomalaislupaus Kalle Rovanperä ajoi ylivoimaiseen voittoon. Rovanperälle luokkavoitto oli jo neljäs peräkkäinen.

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi.