Jalkapallo – Illan Mestareiden liigan kierroksella kaksi huippuottelua Juventus vs FC Barcelona sekä Manchester United vs RB Leipzig – Lue molempien otteluiden ennakot

Jalkapallon Mestareiden liigassa pelataan tänään kahdeksan ottelun ilta. Kierroksen ehdottomat huippuottelut ovat, kun Juventus kohtaa kotonaan FC Barcelonan, jonka lisäksi Manchester United saa vieraakseen RB Leipzigin. Tässä oheisessa ennakkopaketissa Gee käsittelee illan molemmat huippumatsit.

Ennakot illan huippuotteluihin

Juventus vs FC Barcelona

Juventus pääsee mittaamaan tänään tasonsa oikein kunnolla, kun se saa vastaansa  kotikentällään Barcelonan. Kahden odotetun huippupelaajan Juventuksen Cristiano Ronaldon ja Barcelonan Lionel Messin odotettu kohtaaminen jää väliin, sillä Ronaldo on sairaana edelleen. 

Juventus on pelannut odotetun hyvän alkukauden ja joukkueella on alla ennen tämän illan kamppailua seitsemän ottelun tappioton putki. Vaikka joukkueen alkukausi onkin ollut hyvä niin Serie A:ssa se on pelannut liikaa tasapelejä, sillä viidestä alkukauden ottelusta kolme on päättynyt tasan ja Juventus on harvinaisesti sarjassa vasta viidentenä.

Embed from Getty Images

Mestareiden liigan Juventus aloitti vakuuttavasti hakemalla Kiovasta rutiininomaisen 2-0 voiton Dynamosta. Joukkue hankki syyskuun lopussa Atletico Madridista lainalle hyökkääjä  Alvaro Moratan, joka onkin tehnyt kolmessa viime pelissä yhteensä kolme maalia. Tärkeä hyökkääjä Juventukselle on myös seurassa pitkään pelannut argentiinalainen Paulo Dybala. joka on kärsinyt alkukaudesta loukkaantumisista, mutta on palannut pikkuhiljaa jo pelikentille. Sunnuntainat mies pelasi jo täydet minuutit Serie A:n ottelussa Verona vastaan.

Juventuksen puolustus on ollut alkukaudesta pelaajien osalta repaleinen, koska loukkaantumisia on ollut jonkin verran. Joukkueen luottopuolustajina pitkään pelanneet Leonardo Bonucci sekä  Giorgio Chiellini ovat molemmat kärsineet alkukaudesta loukkaantumisista ja onkin epävarmaa pystyykö kaksikko pelaamaan illan ottelussa. Mikäli edes toinen saadaan avauskokoonpanoon on se Juventuksen kannalta äärettömän tärkeää vaikka joukkueessa on muitakin hyviä puolustajia.

Embed from Getty Images

 

Barcelonan peli on yskinyt yllättävän paljon viime aikoina vaikka joukkue aloitti Mestareiden liigan komealla 5-1 kotivoitolla Ferencvarosista. Joukkue koki ottelussa myös ikäviä uutisia, kun joukkueen luottotoppari Gerard Pique otti kamppailussa suoran punaisen kortin ja näin mies on sivussa illan ottelusta. La Ligassa joukkueen otteet ovat tökkineet viime kierroksilla ja joukkue on hävinnyt kaksi ottelua putkeen ja kolmesta edellisestä pelistä se  on saalistanut vain pisteen. Lauantaina joukkue hävisi kotikentällä sen pahimmalle kilpailijalle Real Madridille maalein 1-3, joten kenraaliharjoitus illan otteluun ei ollut paras mahdollinen. 

Embed from Getty Images

Puolustuspeli on ollut Barcalle hankalaa, sillä neljässä viime pelissä joukkue ei ole pystynyt pitämään omaa maaliaan puhtaana, joka olisi varsinkin tällaisessa suurseurojen kohtaamisessa suhteellisen tärkeää. Yhden joukkue voi vielä päästää, mutta jos kaksi menee omiin niin silloin joukkueen on vaikea taistella voitosta.

Hyökkäyspäässä joukkueella on tutut nimet Messistä lähtien, mutta alkukauden piristysruiske ja iso yllätys on ollut vasta 17-vuotias espanjalaishyökkääjä Anssumane Fati, joka on tehnyt viidessä La Ligan ottelussa peräti neljä maalia, joten nuorukaisen panos illan pelissä saattaa nousta arvoon arvaamattomaan.

Embed from Getty Images

 

Manchester United vs RB Leipzig

.Manchester Unitedin alku kauteen oli  heikohko, mutta joukkueen peli on mennyt koko ajan eteenpäin ja tulokset sen mukana. Joukkue aloitti Mestareiden liigan loistavasti hakemalla vierasvoiton viime kauden finalistista PSG:stä maalein 2-1. Eikä tänään vastus juurikaan helpotu vaikka kotipeli onkin kyseessä, sillä vastaan tulee viime kaudella Mestareiden liigassa aina välieriin asti yltänyt ja tällä hetkellä Bundesliiga johtava RB Leipzig.

Lauantaina United pelasi kotona Chelsea vastaan maalittoman tasapelin, joka ei sinänsä ollut huono tulos, mutta joukkueella oli eväät parempaankin. Puolustuspeli on mennyt  joukkueella eteenpäin vaikka viidessä Valioliigan ottelussa omiin onkin mennyt 12 maalia, mutta tuosta puolet tuli murskatappiossa Tottenhamille, joka toimi hyvänä herätyksenä joukkueelle. Topparien peli ei hirveästi muutu oli joukkueen toisena topparina tänään sitten Harry Maguire, joka on hyvin suurella todennäköisyydellä avauksessa  tai sitten PSG:pelissä hyviä otteita esittänyt Axel Tuanzebe. Toki Maguiren pääpeli on huomattava etu jos ja kun mies tänään aloittaa puolustuksessa. Tärkeää on myös, että laitapuolustaja Aaron Wan-Bissaka on ja pysyy pelikunnossa, sillä mies on yksi joukkueen puolustuksen kulmakivistä, sillä mies pystyy hyvillä nousuillaan tukemaan  hyökkäyspelaamista.

Embed from Getty Images

Silti joukkueen tärkein pelaaja löytyy keskikentältä nimittäin portugalilainen Bruno Fernandes, jonka siirryttyä tammikuun lopussa punaisten paitaan on mies kääntänyt lähes yksinään joukkueen suunnan niin hyvä hän on ollut. Toinen elintärkeä pelaaja hyökkäyssuuntaan on Marcus Rashford, joka teki PSG:tä vastaan todella tyylikkään voittomaalin. Mies sai syötön otti terävän spurtin ja laukoi kuudentoista rajalta taka-alakulman. Mielenkiintoista on nähdä mikä on uuden huippuhankinnan Edinson Cavanin rooli illan ottelussa. Aloittaako mies avauksessa vai tuleeko hän vaihdosta sisään kuten Chelsea vastaan viikonloppuna.

RB Leipzig on noussut viime vuosina Saksan Bundesliigassa aivan kärkijoukkueiden joukkoon. Maaleja joukkue tekee suhteellisen hyvin jos ei vertaa Bayern Muncheniin, mutta puolustus on joukkueella timanttia ja samalla ehdottomasti suurin vahvuus. Bundesliigassa joukkue on päästänyt vasta kolme maalia ja viime otteluissa kaikki kilpailut mukaan lukien omiin on mennyt neljässä viime pelissä vain yksi maali.

Leipzig pelaa hyvin pitkälti suhteellisen hyökkäävällä 3-4-3 taktiikalla, mutta hyvin se on tuonut tulosta eikä omiin ole maaleja juurikaan mennyt. Joukkueen maalipyssy viime otteluissa on ollut laiturina pelaava espanjalainen Angelino, joka  on tehnyt neljään viime peliin neljä maalia, osuen kahdesti Bundesliigassa ja teki mies  joukkueen molemmat maalit Mestarien liigan avauskierroksella turkkilaisen Basaksehirin verkkoon.

Embed from Getty Images

Saksalaiset lähtevät illan vieraspeliin vahvalla itseluottamuksella, sillä joukkue on pelannut niin erinomaisen alkukauden. Joukkue on pelannut seitsemän ottelua ja voittanut niistä kuusi, joten joukkueella on hyvät mahdollisuudet hakea pisteet myös Old Traffordilta.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.