Jääpallo: Ruotsi voitti Suomen

image

Suomi kohtasi Ruotsin Malux Cupin ottelussa Oulunkylässä, jonka länsinaapurit voitti maalein 5-8 (3-4).

Ottelu oli tyypillinen maiden välinen kohtaaminen, missä pallonhallinta oli ruotsalaisilla ja Suomi iski takaisin vastaiskuilla. Ruotsin joukkue oli varsin tasainen ja taitava. Yksittäisiä pelaajia on vaikea nostaa esille. Pelaajista ajoittain Hans ja Joakim Andersson pelasivat näyttävästi, lisäksi kannattaa mainita Erik Säfström.

Ensimmäisellä jaksolla Suomi tuli kolmesti tasoihin ja Suomen parhaat hetket olivat toisen jakson alussa, jolloin Suomi siirtyi kahdella Sami Laakkosen maalilla 5-4 johtoon. 4-4 tasoitusmaali oli päivän hienoin. Markus Kumpuoja nousi omalta kenttäpuoliskolta hyvin ylös, syötti keskelle Eetu Peuhkurille joka jatkoi vasemmalle Sami Laakkoselle. Laakkonen iski varmasti 4-4 tasoituksen.

Ruotsi kuittasi irtopallosta tasoituksen (Joakim Andersson) ja rangaistuslyönnistä Christoffer Edlund vei Ruotsin 5-6 johtoon. Suomi otti aikalisän, jonka jälkeen tarkoituksena oli suoraviivaisesti pelata Ruotsin maalille. Suomen harmiksi Ruotsi lisäsi kulmalyönnistä numeroiksi 5-7 ennen kuin muutosta päästiin toteuttamaan. Suomen joukkueesta kannattaa mainita vain yhden jakson pelannut Ville Aaltonen, kolme täysosumaa viimeistellyt Sami Laakkonen, Janne Rintala, Markus Kumpuoja, Pekka Hiltunen ja mv. Pertti Virtanen.
Antti Parviainen oli viikonlopun antiin suhteellisen tyytyväinen, varsinkin kun Venäjäottelun jälkeen joukkue otti askeleen eteenpäin.

Sami Laaksonen Kuva: Pekka Huovila