Jääkiekko – Jokereiden tähtipakki Mikko Lehtonen siirtyy NHL:ään

Jokereiden tähtipuolustaja Mikko Lehtonen siirtyy KHL-jäiltä NHL:ään, josta Geemedia tosin tiesi jo aikaisemmin lähteisiinsä vedoten kertoa. Asiaa pyöriteltiin jo kauden aikana sekä pitkin kevättä, mutta osa silti epäili siirtoa, koska Lehtosella oli voimassa oleva sopimus Jokereiden kanssa. Tänään asiaan saatiin kuitenkin virallinen vahvistus, kun Jokerit tiedotti asiasta virallisesti omilla kotisivuillaan sekä myös twitterissä. Lehtosen uudesta NHL-seurasta tosin ei ole vielä tietoa.

Embed from Getty Images

26-vuotias Lehtonen on mennyt urallaan viime vuosina hurjasti eteenpäin ja viime kausi Jokereissa oli mieheltä todellinen läpimurto huippupakkien eliittiin Euroopassa vaikka hän onkin ollut todella hyvä jo useamman kauden ajan. Heti ensimmäisellä KHL-kaudellaan mies oli hurjassa iskussa tehden 60 runkosarjaottelussa peräti tehot 17+32, jolla hän teki myös Jokereiden seurahistoriaa, sillä miehestä tuli eniten yhden kauden aikana pisteitä tehnyt jokeripuolustaja.

Embed from Getty Images

Lehtonen on ottanut huimia harppauksia viime vuosina ja oli meille todella tärkeä palanen viime kaudella. Olemme kiitollisia, että saimme nauttia hänen esityksistään vuoden verran Jokereissa ja toivotamme hänelle onnea uuteen haasteeseen NHL:ssä, jossa hänellä on kaikki edellytykset nousta tärkeäksi pelaajaksi joukkueelleen, Jokereiden GM Jari Kurri sanoo seuran tiedotteessaan.

Lehtonen puolestaan itse sanoi, että kausi Jokereissa meni niin nappiin kuin kausi vain voi mennä. Samalla hän kuitenkin täsmensi, että kyse ei ollut vain yhden pelaajan työn tuloksesta vaan taustalla on ollut paljon ihmisiä auttamassa ja tukemassa, kuten joukkue, valmentajat ja kaikki ympärillä olevat henkilöt, Lehtonen kertoi seuran tiedotteessa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.