JÄÄKIEKKO: CHL:n välieräjoukkueet selvillä!

Gamblers CHL

Champions Hockey Leaguen puolivälierien ratkaisevat toiset osaottelut pelattiin tiistaina 13. joulukuuta. Turnauksen välieriin etenivät Sparta Praha, Växjö, Fribourg ja Frölunda.

Tiistai-illan avausottelussa kohtasivat Sparta Praha ja Bern. Joukkueiden ensimmäinen taisto oli päättynyt 1-1-tasatulokseen. Tshekkiläiset olivat vireessä tiistain kotiottelussaan ja takoivat taululle 4-1-lukemat ja menivät jatkoon yhteismaalein 5-2. Berniä valmentavat Kari Jalonen ja Ville Peltonen.

Spartasta tuli voiton myötä CHL:n ensimmäinen tshekkiläisjoukkue, joka on edennyt aina välierävaiheeseen saakka.

Myös Växjö ja Zürich lähtivät toiseen ja ratkaisevaan kamppailuun tasatilanteesta, kun Sveitsissä oli jääty maalittomaan tulokseen. Zürich johti ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen 2-0, mutta ruotsalaiset tulivat toisella jaksolla tasoihin. Växjön voittomaalin iski ajassa 56.30 Calle Rosen. Suomalaisista Ville Leino syötti Växjön 1-2-kavennuksen. Myös Tuomas Kiiskinen ja Olli Palola pelasivat isäntien riveissä, Teemu Laakso ei ollut kokoonpanossa.

Fribourg oli repinyt Vitkovicesta Tshekissä pelatussa avausosassa ratkaisevan tuntuisen 5-2-johtoaseman, mutta joutui kotiottelussaan tiukoille. Tiistaina lukemiksi kirjattiin 3-2. Sveitsiläiset menivät siis jatkoon yhteismaalein 8-4. Dennis Saikkonen ei saanut Fribourgin maalilla peliminuutteja.

Puolivälierien ruotsalaiskohtaamisessa mittelivät Linköping ja Frölunda. Frölunda oli vienyt ensimmäisen osan 4-0. Taululla seisoi selvät numerot myös tiistaina, kun göteborgilaiset voittivat 5-2. Suomalaisista Sean Bergenheim iski Frölundalle 4-2-maalin. Anssi Salmela puolestaan syötti Linköpingin 2-2-tasoituksen.

Linköpingin riveissä pelaavat myös Niklas Fogström ja Kristian Näkyvä ja Frölundan Joni Ikonen. Välierissä kohtaavat Sparta Praha ja Växjö sekä Fribourg ja Frölunda.

CHL:n välierät alkavat 10. tammikuuta. Ratkaisevat toiset ottelut pelataan 17.1. Kausi huipentuu 7. helmikuuta pelattavaan finaaliin.

CHL:N PUOLIVÄLIERÄPARIEN TOISTEN OTTELUIDEN TULOKSET:

Sparta Praha (Tshekki)- Bern (Sveitsi) 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)
Sparta Praha jatkoon yhteismaalein 5-2

Växjö (Ruotsi)- Zürich (Sveitsi) 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)
Växjö jatkoon yhteismaalein 3-2

Fribourg (Sveitsi)- Vitkovice (Tshekki) 3-2 (2-1, 1-0, 0-1)
Fribourg jatkoon yhteismaalein 8-4

Linköping (Ruotsi)- Frölunda (Ruotsi) 2-5 (1-1, 1-3, 0-1)