Italialainen huippuvalmentaja Sergio Gargelli miesten futsalmaajoukkueen päävalmentajaksi

Gamblers Futsal 2

Italialainen Sergio Gargelli, 47, on valittu miesten futsalmaajoukkueen päävalmentajaksi 30.6.2025 asti. Gargelli toimii sopimuskaudellaan myös futsalin teknisenä johtajana.

Miesten futsalmaajoukkue eteni legendaarisen kroatialaisvalmentaja Mićo Martićin johdolla aina EM-kisojen puolivälieriin asti. EM-kisat huipensivat Martićin upean uran Suomen peräsimessä. Kisojen jälkeen maajoukkueessa alkaa uusi aika uuden päävalmentajan, Sergio Gargellin johdolla. Gargelli aloittaa tehtävässään miesten Futsal-Liigan kauden päätyttyä.

– Olen todella innoissani ja otettu tästä mahdollisuudesta päästä aloittamaan aivan uudenlainen matka futsalin parissa. Ensiksi haluan kiittää Akaa Futsalia siitä, että he suhtautuivat tähän mahdollisuuteen positiivisesti. Lisäksi haluan tietysti kiittää Palloliittoa luottamuksesta. Edessä on iso vastuu, sillä Mico on tehnyt upeaa työtä viime vuosina, ja lajin kehitys Suomessa on ollut suorastaan räjähdysmäistä. MM-unelmasta tulee seuraava konkreettinen tavoitteemme, Gargelli kuvailee.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti näkee suomalaisen futsalin tulevaisuuden valoisana Gargellin johdolla.

– Olemme iloisia, että saimme varmistettua erinomaisen jatkajan Mico Marticin upealle työlle. Gargellilla on kokemus ja kyky ohjata Suomen futsalmaajoukkue kohti seuraavaa tasoa ja hänellä on myös laaja-alaista osaamista ottaa vastuuta futsalin strategian mukaisista kehitystoimenpiteistä maassamme, Lahti sanoo.

– Iso kiitos Akaa Futsalille, joka antoi meille mahdollisuuden parhaan mahdollisen päävalmentajan rekrytointiin ja samalla suomalaisen futsalin kehityksen jatkamiseen. Gargellin laaja kansainvälinen kokemus ja verkostot ovat suomalaiselle futsalille arvokas asia, Lahti jatkaa.

Gargelli tuli suomalaisille futsalin seuraajille tutuksi huhtikuussa 2021, kun Futsal-Liigassa pelaava Akaa Futsal ilmoitti kiinnittäneensä Gargellin päävalmentajakseen. Ennen siirtymistään Akaa Futsalin puikkoihin italialainen oli luonut merkittävän valmennusuran pääosin aasialaisilla parketeilla. Hän on toiminut valmennustehtävissä peräti neljän maan maajoukkueissa. Päävalmentajavastuussa Gargelli on toiminut Vietnamin, Norjan ja Kiinan maajoukkueissa. Viimeisimpänä Gargelli on valmentanut Kiinan maajoukkuetta, jonka luotsina hän toimi vuodesta 2018 aina tähän kevääseen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.