Indiansille revanssi Happeesta, TPS kolmen maalin takaa voittoon Oulussa

Salibandy3

Kaksi viikkoa sitten kotonaan Happeelle hävinnyt Westend Indians sai tänään maukkaan revanssin, kun keskisuomalaiset taipuivat kotonaan Jyväskylässä 4-3. Lauantain muut voittajat olivat Oilers ja dramaattisen nousun jälkeen TPS.

Viisi Jyväskylän seitsemästä maalista tehtiin toisessa erässä, johon Happee lähti 1–0-johdossa. Etukulman löytänyt Petr Majer sekä Samuli Junnila siirsivät ensin vieraat edelle, minkä jälkeen Teuvo Kinnusen kaksi osumaa nostivat Happeen taas hetkeksi johtoon. Leevi Aurasen tasoitus vain 16 sekuntia myöhemmin siirsi ratkaisun päätöserään, ja se nähtiin yhdeksän minuuttia ennen ottelun loppua Indiansin ylivoimapyörityksen jatkona. Juuso Kekin pitkä poikkisyöttö löysi Valtteri Kainulaisen, jonka suora jatkolaukaus riitti tänään voittoon.

Oilers nappasi neljännen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi vieraskaukalossa Nurmon Jymyn 7-2. Jymy sinnitteli mukana puoli peliä, ja tilanne oli vielä vain 2-3 Tommi Hakalan lauottua kotijoukkueelle toisen maalin. Sitten eroa alkoi tulla, kun Justus Kainulainen ja Tuomas Iiskola vielä ennen toista taukoa iskivät Öljymiehet 5–2-johtoon. Päätösjaksolla komistelivat lukemia vielä Justus Kainulainen ja Matias Juuranto. Kainulainen ja Tuomas Iiskola olivat Oilersin kahden maalin miehet.

TPS otti Oulusta maukkaat kolme pistettä, kun se nousi kolmen maalin tappioasemasta 6–5-voittoon OLS:sta. OLS johti pelin puolivälin lähestyessä 4-1, ja turkulaisten kahden kavennuksen jälkeen Olli Wikstedt teki vielä 5-3. Heti kolmannen erän alkuun Olli Laine nosti TPS:n maalin päähän, ja viimeisellä kympillä Lauri Stenfors ohjasi maalin kulmalta ilmasta tasoituksen. Nousu sai kruununsa runsaat kaksi minuuttia ennen loppusummeria, kun Peteris Trekse pommitti vasemmasta laidasta takakulmaan voittopallon ohi Iiro Rantaniemen. Waltteri Vesterinen oli saldolla 2+1 turkulaisten tehomies.

Sunnuntaina ovat vuorossa ottelut LASB–Classic, OLS–TPS uudelleen ja SPV–EräViikingit.