Classic juhlisti Mikko Leikkasta murskavoitolla

Salibandy1

Classic juhlisti illan ottelussaan seuralegenda Mikko Leikkasen nimitystä ”Familyn” pelaaja-aatelisten joukkoon, ja illan kruunasi komea 12–2-kotivoitto FBC Turusta.

Ville Lastikka ja pallon vastustajalta parhaassa maalintekosektorissa ryöstänyt Oskari Heikkilä iskivät Classicille kahden maalin johdon, jonka Gustavs Griezitis ennen taukoa kavensi yhteen tarkalla laukauksella takatolpan tyveen. Aaro Helin napautti toisen erän alkukiihdytyksessä lukemiksi 3-1, mutta FBC:n maalissa ison torjunnan toisensa jälkeen venyttänyt Jens Beijar piti lukemat pitkään tasaisina. Lopulta paine kasvoi kuitenkin liikaa, ja toisella tauolla Classic johti jo ratkaisevasti 5-1. Päätöserään Classic tulikin sitten kaasu pohjassa, ja Adam Hemerka, Ville Lastikka sekä Ville Hietaranta olivat ehtineet heiluttaa verkkoa kolmesti jo ennen erän ensimmäisen minuutin täyttymistä. Lastikka oli saldollaan 3+1 ottelun tehomies, ja kolmen pisteen pelureita löytyi Classicista peräti viisi. Otso Auvinen sai talven ensimmäisen starttinsa Classicin maalissa oltuaan kauden puolivälissä lainalla EräViikingeissä.

Classicilla on sarjakärjessä nyt seitsemän pisteen etumatka kaksi ottelua vähemmän pelanneeseen Oilersiin.

Lauantaina ovat F-liigan miesten sarjassa vuorossa ottelut Happee–Westend Indians, Nurmon Jymy–Oilers ja OLS–TPS.

Naisten illan ainoassa ottelussa TPS-kapteeni Jenna Saario johti joukkuettaan kolmella maalilla ja yhdellä maalisyötöllä, kun tuoreet cupmestarit murjoivat kotonaan sarjakolmonen EräViikingit peräti 8-0. TPS nousi voitollaan tutulle paikalleen sarjakärkeen ohi ottelun vähemmän pelanneen Classicin.

Alkurahdit löi alivoimamaalilla Jenna Saario, ja avauserän lopulla Melisa Aydemir karkasi vartijaltaan nousten sektoriin iskemään Laura Rantasen passista eron kahteen. Vielä pelin puolivälissä mentiin lukemissa 2-0, mutta ennen toista taukoa Saario iski kahdesti sinetöiden hattutemppunsa täyteen. Viidennen maalin osui päätösjakson alkupuolella Seraina Fitzi, ja viimeisellä viitosella Palloseura mätti vielä kolme osumaa. TPS:n dominointiin viittaavat myös ottelupöytäkirjan maalivahtitilastot, joiden mukaan Noora Vuorelan nollapeli irtosi tänään kuudella torjunnalla.

Lauantaina sarja jatkuu otteluilla FBC Loisto–SB-Pro, Koovee–Welhot, O2-Jyväskylä–Classic, PSS–SaiPa ja SSRA–ÅIF.