Ilkka Herola upeasti hopealle yhdistetyn MM-kilpailussa!

Ilkka Herola

Ilkka Herola sijoittui hopealle Oberstdorfin MM-kisojen yhdistetyn normaalimäen kisassa. MM-mitali on Suomelle yhdistetyssä ensimmäinen vuoden 2007 jälkeen.

Kilpailun voitti Jarl Magnus Riiber, jolle Herola hävisi loppusuoran kamppailussa 0,4 sekuntia. Herolan hiihto-osuus meni täysin kohdalleen, sillä hän lähti 10 kilometrin hiihto-osuudelle yli minuutin kärjen takaa. Herola nousi jopa vetämään joukkoa, mutta paukut eivät enää riittäneet loppukirissä. Tosin ero kultaan on mitätön. Kolmanneksi sijoittui Jens Lurås Oftebro.

– Tämä tuli vähän yllätyksenä, en oikein tajua itsekään. Tämä on hienoa, Herola sanoi kilpailun jälkeen.

Mitali on Herolan ensimmäinen aikuisten arvokisoissa ja ensimmäinen suomalaiselle yhdistetyn hiihtäjälle 14 vuoteen.